Vakjury Recruitment Tech Awards. Van links naar rechts: Patrick Boonstra, Erik Houwen, Marieke van Heek en Ron Jansen. Niet op foto: Lianne Toebes.

De vakjury van de Recruitment Tech Awards 2017, die donderdag 23 november worden uitgereikt, hebben uit 23 inzendingen 5 cases en 5 tools opgenomen in de Voorselectie. Donderdag 5 oktober a.s. presenteren zij aan de 5-koppige vakjury die uiteindelijk de nominaties bepaald waarna de publieksjury haar stem mag uitbrengen.

5 tools in de Voorselectie

Op alfabetische volgorde zitten BrainsFirst, Cammio, E-mergo, OnRecruit en Sqillzer in de Voorselectie in de categorie Beste tooling. ‘Wat een geweldig vakgebied is recruitment als je al die inzendingen ziet. De tools en cases laten zien dat ons vak door slim gebruik van onder meer data en ai een enorme vlucht neemt naar een hoog niveau,’ vertelt juryvoorzitter Marieke van Heek.

Via onderstaande links kun je de ingezonden tools op alfabetische volgorde bekijken:

 • BrainsFirst
  BrainsFirst brengt jouw talentpool terug van kwantiteit naar kwaliteit. Betrouwbaar, genderneutraal & bias-free. Op basis van biologische (brein)bouwstenen.
 • Cammio
  Xpress Analytics van Cammio brengt de kracht van Machine Learning naar (Video) Recruitment en zorgt voor een beter voorspelbare match met persoonlijkheid.
 • E-mergo
  Datadriven Recruitment: visualiseer en optimaliseer processen met behulp van een Recruitment Dashboard.
 • OnRecruit
  Met OnRecruit vul jij meer vacatures online door alle touchpoints van jouw bezoekers te meten tot in het ATS en daar marketing automation mee uit te voeren.
 • Sqillzer
  Toegang tot de nieuwe generatie online specialisten. Vind als eerste de digitale talenten in deze unieke dagelijks groeiende landelijke database.

5 cases in de Voorselectie

Op alfabetische volgorde zijn ABN Amro, Olympia, Randstad, Spotta en USG People (winnaar in 2016) Voorgeselecteerd in de categorie Best case. ‘De cases bewijzen of recruitment tooling werken zoals ze bedoeld zijn en het is dan inspirerend als dit blijkt uit een goed onderbouwde case.’ stelt juryvoorzitter Van Heek.

Via onderstaande links kun je, op alfabetische volgorde, de ingezonden cases bekijken:

 • ABN Amro
  ABN AMRO uses personalized recruitment video’s: easy, unique and relevant.
 • Olympia
  De WervingsCockpit laat iedere HR-professional, centraal of decentraal, acteren als een professioneel e-recruiter. Gevolg: hogere klanttevredenheid.
 • Randstad
  De campagne is in staat om werkzoekenden de nieuwste en voor hen relevante vacatures aan te bieden op Facebook.
 • Spotta
  Innovatieve online live video recruitment levert Spotta een kostenbesparing op van 69% per gesprek plus een zeer positieve kandidaat-ervaring van 8.6/10!
 • USG People
  Doelgroepgerichte wervingsteksten op basis van de VacatureVerbeteraar zorgen voor honderden procenten meer views en sollicitaties bij gelijke marketing.

Bijna verdubbeling ingezonden cases

Dit jaar zijn er 23 inzendingen goedgekeurd van de 24 die zijn ontvangen. Opvallend is dat het aantal cases bijna verdubbelde van 5 in 2016 naar 9 dit jaar. ‘Dit jaar zijn de inzendingen van tools en cases weer een niveau hoger! Goed onderbouwd met cijfers, voorbeelden en resultaten! Niet zomaar innovaties maar bewezen in de praktijk. En ook nog eens echt vernieuwend! Ik ben trots op onze vakprofessionals,’ aldus Van Heek.

Naast juryvoorzitter Marieke van Heek (Compagnon), bestaat de vakjury uit Eric Houwen (TomTom en Recruiters United), Ron Jansen (Hi-re en Het Recruiting Kantoor), Lianne Toebes (Lidl) en Patrick Boonstra (zelfstandig expert).

Planning Recruitment Tech Awards

De 10 inzendingen die in de Voorselectie zitten presenteren donderdagmiddag 5 oktober aan de vakjury in Utrecht. Vervolgens kiest de vakjury per categorie maximaal 3 nominaties. Maandag 23 oktober worden de genomineerden bekendgemaakt en start aan het einde van die dag de publieksjury. De uitslag van de vakjury en de publieksjury bepaalt uiteindelijk wie 23 november tijdens het Recruitment Tech Event in Utrecht de Recruitment Tech Awards gaan winnen. De Recruitment Tech Awards worden ook voor het derde jaar mede mogelijk gemaakt door Compagnon.

Recruitment Tech Event 2017

Het Recruitment Tech Event informeert en inspireert over recruitmenttechnologie waar je in 2018 niet omheen kunt. Met 3 inspirerende keynotes, 24 verdiepende breakouts, innovatieve demo’s en… de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2017.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER