BrainsFirst brengt jouw talentpool terug van kwantiteit naar kwaliteit. Betrouwbaar, genderneutraal & bias-free. Op basis van biologische (brein)bouwstenen Lees over de recruitment tooling van BrainsFirst die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2017.

Recruitment tooling van BrainsFirst

Deze tooling is genomineerd voor de Recruitment Tech Award 2017.

Stem t/m 9 november 2017 op BrainsFirst in de publieksjury

Omschrijving van de tooling

Menselijke prestaties vinden hun oorsprong in het brein. Om die reden vormen breinfuncties de bouwstenen van iemands prestatieniveau. Dat gaat op in het onderwijs, op het sportveld enopde werkvloer. Wist je dat er 7 miljard verschillende breinen op de wereld rondlopen? Elk brein is uniek, met enorme variatie aan kwaliteiten en aandachtspunten.

BrainsFirst staat voor cognitieve matchmaking: het linken van vraag en aanbod in top sport en bedrijfsleven op basis van breinfuncties. Bias-free, gender-neutraal, data-gedreven en gebaseerd op harde cognitieve neurowetenschap.
Centraal in de aanpak staat de NeurOlympics: de op breinfuncties gebaseerde assessment games. Doel is om bij elk individu de biologische bouwstenen van prestaties objectief vast te stellen: denk aan werkgeheugen, patroonherkenning, snelheid van informatieverwerking, inhibitie, anticipatievermogen en aandachtscontrole. Stuk voor stuk onontbeerlijk op de arbeidsmarkt van de 21e eeuw.

De NeurOlympics-assessment games genereren duizenden datapunten. Met behulp van machine learning worden unieke cognitieve talentprofielen vastgesteld. Het doelprofiel van de opdrachtgever bepaalt vervolgens de specifieke matchscore. BrainsFirst slaagt erin om cognitie – en daarmee intelligentie – in context te plaatsen. Baan zoekt brein, maar dan echt.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Voor opdrachtgever: presenteren jou de breinen die het best bij jouw banen passen. Door cognitie in jouw context te plaatsen. Meer valide HR-beslissingen, minder gedoe.

Voor kandidaat: een leerzame ontdekkingsreis door je eigen brein, resulterend in een uniek cognitief talentprofiel, inclusief rapportage met breintips om je eigen prestatie gericht te verbeteren. Wij brengen jouw brein in contact met de banen die erbij passen.

 

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Elk mens verdient een eerlijk assessment. Elk bedrijf verdient een eerlijke inschatting van potentieel. De natuur laat zich niet foppen. BrainsFirst baseert zich op biologische bouwstenen (breinfuncties). Deze revolutie binnen HR ambieert het linken van welvaart aan welzijn. Een fraai platform als deze Recruitment Tech Awards zou BrainsFirst kunnen helpen om de niet te stoppen ontwikkeling van “brain-based assessment” in een hogere versnelling te brengen.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER