GRATIS AANMELDEN   |   PROGRAMMA      PARTNERS

Programma Demo_Day Nederland 2021

Op dinsdag 8 en donder 10 juni 2021 vond de vijfde editie van Demo_Day Nederland plaats. Alles terugkijken? Meld je gratis aan voor de Replays!

Dinsdag 8 juni

12:45
12:55
13:05
13:15
13:25
13:35
13:45
13:55
14:05
14:15
14:25
14:35
14:45
14:55
15:05
15:15
15:25
15:35
15:45
Demo_Day Nederland 8 juni 2021
Demo_Day Nederland 8 juni 2021
Demo_Day Nederland 8 juni 2021
Event open
Event open
12:45 - 13:00

Neem plaats aan een netwerktafel en ga in gesprek met mede-deelnemers van Demo_Day Nederland 2021.

Opening en welkom
Opening en welkom
Opening en welkom
13:00 - 13:10

Host Teddy Dimitrova trapt de vijfde editie van Demo_Day Nederland af.

Pitch interview - Ronde 1
Pitch interview - Ronde 1
13:10 - 13:45

Host Teddy Dimitrova zal tijdens een kort pitch interview de eerste 4 leveranciers van recruitmenttechnologie aan je voorstellen.

1A. Maak je remote candidate experience persoonlijk - met video!
Spreker Rogier Happel
1A. Maak je remote candidate experience persoonlijk - met video!
13:45 - 14:05
Spreker Rogier Happel

In het afgelopen jaar hebben online kennismakingen de recruitmentwereld volledig veroverd. Sollicitatiegesprekken vinden online plaats en steeds vaker worden vacatures via video onder de aandacht gebracht. Maar hoe zorg je er nu voor dat dit op de meest efficiënte manier gebeurt, terwijl het gehele proces wel persoonlijk, leuk en eerlijk blijft?

In deze sessie inspireert Rogier Happel jou om verder te kijken dan alleen live video interviews en de kracht van dit medium gedurende de gehele candidate journey te benutten.

Meer over Rogier Happel, Business Development and Alliances
Rogier Happel is bij Cammio video recruitment experts verantwoordelijk voor Business Development en Alliances. Vanuit de overtuiging dat door video gesteunde recruitment processen leuker, efficiënter en eerlijker zijn voor alle betrokkenen, adviseert Rogier recruitment professionals over de implementatie van video in de verschillende touchpoints van het wervingsproces.

1B. Het turbo effect van een employee engagement programma in praktijk
Spreker Patrick De Pauw
1B. Het turbo effect van een employee engagement programma in praktijk
13:45 - 14:05
Spreker Patrick De Pauw

Op basis van 7 jaar ervaring met meer dan 250 organisaties deelt Patrick De Pauw, CEO van Social Seeder – een HR Tech scale-up-, zijn ervaring rond de impact van een employee engagement/employee advocacy programma. Pitfalls, tips en tricks. Maar ook met enkele use cases die inzicht geven van het enorm potentieel van proactieve, geëngageerde medewerkers.

Meer over Patrick De Pauw, CEO
Patrick is CEO en co-founder van Social Seeder, een Belgische HR-tech scale-up. Met meer dan 7 jaar ervaring in het opzetten van succesvolle employee engagement programma’s deelt hij graag inzichten waarom het engagement van medewerkers de sleutel van succes zijn voor iedere organisatie.

1C. JobBoost.io, making modern job marketing easy!
Spreker Lizette Bos
1C. JobBoost.io, making modern job marketing easy!
13:45 - 14:05
Spreker Lizette Bos

Deze tool helpt bij het uitzetten van vacatures op “performance” kanalen waaronder Indeed en Talent.com. Door onze kennis en data driven tool vinden we een goede balans tussen klikfrequentie en de conversie naar sollicitanten om in korte tijd het beste rendement uit jouw investering te halen. Via het dashboard wordt volledig inzicht gegeven in alle uitgaven en prestaties op zowel vacature als jobboard niveau. Heeft een vacature extra aandacht nodig? Zet deze dan op BOOST! Bespaar tijd en kosten en investeer in de juiste tool & dienstverlening voor een groter bereik en meer zichtbaarheid!

Meer over Lizette Bos, Business Development Manager
Sinds dit jaar is Lizette bij het team van JobBoost.io in Breda aangehaakt om het bedrijf naar een hoger level te tillen. Met haar opgebouwde ervaring bij verschillende start ups en kennis van de recruitment branche weet zij als geen ander voor welke uitdagingen recruiters komen te staan. Geen wervingsvraagstuk is haar onbekend, en haar passie ligt hierbij in het vinden van technische oplossingen. Goede tooling dus! De match met de expertise van JobBoost.io was daarin snel gemaakt… Tijdens Demo Day vertelt zij je graag meer over job marketing, deze tool en de vele voordelen hiervan

1D. Hoe Mediastages digitaal wint met eigen klant én kandidaat app
Spreker Jaron Schaillée & Franciska Westenborg
1D. Hoe Mediastages digitaal wint met eigen klant én kandidaat app
13:45 - 14:05
Spreker Jaron Schaillée & Franciska Westenborg

Wat doe je als je de customer en candidate experience wil verhogen en tegelijkertijd ook minder druk wilt zetten op je recruiter? Dan digitaliseer je alles in een candidate én client app!
In deze break-out vertelt recruitmentbureau Talent This Way (Mediastages) samen met Jaron van Minggo hoe ze haar eigen apps in minder dan 1 maand tijd creëerde via de appbuilder van Minggo en zo veel transparanter en sneller communiceert met klant en kandidaat.

Meer over Jaron Schaillée, Digital Sales
Jaron is de digital wizard van Minggo. Hij legt HR-professionals en recruitmentmanagers de geheimen van Minggo uit via video's, webinars, online demo's, social media,.. zolang het maar digitaal is.

Meer over Franciska Westenborg, Adviseur contracten bij Talent This Way
Franciska Westenborg is dé persoon binnen Talent This way die erop toe ziet dat alle stagecontracten en documenten volledig en op tijd zijn ingevuld. Sinds kort is ze ook de app master die de klant en kandidaat app aanpast en personaliseert waar nodig.

Recruitment Tech Trends 2021
Spreker Martijn Hemminga
Recruitment Tech Trends 2021
14:05 - 14:30
Spreker Martijn Hemminga

Op interactieve wijze deelt Martijn Hemminga, oprichter van Recruitment Tech, de highlights van de resultaten van de Recruitment Tech Survey 2021. Wat zijn de trends op het gebied van recruitmenttechnologie in 2021?

Pitch interview - Ronde 2
Pitch interview - Ronde 2
14:30 - 15:05

Host Teddy Dimitrova zal tijdens een kort pitch interview de volgende 4 leveranciers van recruitmenttechnologie aan je voorstellen.

2A. Digitale transformatie en data kwaliteit
Spreker Filip De Geijter
2A. Digitale transformatie en data kwaliteit
15:05 - 15:25
Spreker Filip De Geijter
Spreker
Filip De Geijter
Organisatie
Actonomy

Stel, je wil matchen op basis van skills maar noch je kandidaten noch je jobs hebben voldoende skills in het profiel. Tijdens de sessie worden enkele cases toegelicht van hoe data kwaliteit kan gemeten worden en wat kan ondernomen worden om dank zij AI de kwaliteit te verhogen en ervoor te zorgen dat er toch goede matches kunnen gevonden worden. Tijdens de sessie zal je zien hoe je niet alleen veel tijd kan besparen door echte automatisatie van het zoek en match process, maar zal je ook oog krijgen voor kwaliteit van je data om tot nog betere resultaten te komen.

Meer over Filip De Geijter
Filip is oprichter en CEO van Actonomy. Hij behoort tot de pioneers op vlak van gebruik van AI binnen het domein van HRtech. Filip zal tijdens de sessie niet ingaan op technologische concepten maar wel op hoe technologie kan ingezet worden om betere kwaliteit van de match resultaten te bekomen. De 15 jaren ervaring in het opzetten van digitale transformatie projecten op basis van matching technologie resulteren in een diep inzicht in hoe technologie effectief kan worden ingezet los van hype en loze beloftes.

2B. Top 5 WhatsApp toepassingen in Recruitment
Spreker Luuk van Neerven & Jerfi Lobato
2B. Top 5 WhatsApp toepassingen in Recruitment
15:05 - 15:25
Spreker Luuk van Neerven & Jerfi Lobato
Spreker
Luuk van Neerven & Jerfi Lobato
Organisatie
Joboti & CM.com

Tijdens deze break out leer je hoe je WhatsApp nog effectiever kunt inzetten in je recruitment proces.

De volgende toepassingen komen aan bod:

Solliciteren via WhatsApp
Job alerts versturen via WhatsApp
Beschikbaarheid uitvragen via WhatsApp
AVG verlengen via WhatsApp
Interviews plannen via WhatsApp

Verder nemen we je mee hoe je in een aantal simpele stappen kunt starten met WhatsApp en laten we je de resultaten van onze klanten zien.

Meer over Luuk van Neerven
Na diverse Marketing- en Sales-rollen in de Farmaceutische industrie, kwam Luuk via een vriend op het Recruitment pad. Na een aantal jaar als Recruiter te hebben gewerkt, zowel aan bureau- als de corporate kant heeft hij in 2016 samen met Stephan, Joboti opgericht. Nu bouwt Luuk virtuele recruiters die eenvoudig via oa WhatsApp bij CM.com en Joboti contact kunnen leggen met kandidaten.

Meer over Jerfi Lobato
Als partnerships manager bij CM.com van Joboti, zorgt Jerfi voor de licentie en een vlotte onboarding van jullie organisatie op de WhatsApp Business API. Maar denk hierbij ook aan de mogelijkheden die je met dit kanaal nog meer kunt doen voor jouw organisatie.

2C. Recruitmentsoftware als motor voor al jouw recruitmentactiviteiten
Spreker Pieter Kemper
2C. Recruitmentsoftware als motor voor al jouw recruitmentactiviteiten
15:05 - 15:25
Spreker Pieter Kemper
Spreker
Pieter Kemper
Organisatie
Carerix

Een goed ATS of recruitmentsysteem is een waardevol middel voor je organisatie en maakt het werk van een recruiter een stuk sneller en effectiever. Aan de hand van actuele thema’s, zoals het sourcen van kandidaten, het automatiseren van werkzaamheden en het integreren met de beste oplossingen voor recruitment in de markt, demonstreert Pieter graag hoe je hiermee aan de slag kunt in Carerix.

Meer over Pieter Kemper, Accountmanager
Na zelf jarenlang met Carerix te hebben gewerkt is Pieter nu het eerste aanspreekpunt voor nieuwe relaties. “We onderscheiden ons door iedere applicatie samen met de klant in te richten en geloven erin dat dit essentieel is voor een langdurige samenwerking. Al onze klanten hebben een eigen inrichting en dat maakt ons uniek.”

2D. Hoe matchen op skills werkt voor werkgevers en kandidaten
Spreker Geert-Jan Waasdorp
2D. Hoe matchen op skills werkt voor werkgevers en kandidaten
15:05 - 15:25
Spreker Geert-Jan Waasdorp
Spreker
Geert-Jan Waasdorp
Organisatie
SkillsCV

SkillsCV is een breed werkbare toepassing van het matchen op skills tussen vacatures en kandidaten, en tussen functieprofielen en (interne) werknemers. In de komende jaren neemt het gebruik van skills en vaardigheden in matchen, maar ook in learning & development, snel toe. Tot nu toe was onduidelijk hoe dat eruit zou gaan zien. Met SkillsCV kijken we in de toekomst van het werken van een ‘moderne arbeidsmarkt’ met gelijke kansen voor iedereen.

Recap dag 1
Recap dag 1

Netwerken en speeddates
Netwerken en speeddates
15:30 - 15:45

Neem plaats aan een netwerktafel en ga in gesprek met mede-deelnemers van Demo_Day Nederland 2021.

Donderdag 10 juni

12:45
12:55
13:05
13:15
13:25
13:35
13:45
13:55
14:05
14:15
14:25
14:35
14:45
14:55
15:05
15:15
15:25
15:35
15:45
Demo_Day Nederland 10 juni 2021
Demo_Day Nederland 10 juni 2021
Demo_Day Nederland 10 juni 2021
Event open
Event open
12:45 - 13:00

Neem plaats aan een netwerktafel en ga in gesprek met mede-deelnemers van Demo_Day Nederland 2021.

Opening en welkom
Opening en welkom
Opening en welkom
13:00 - 13:10

Host Teddy Dimitrova trapt de vijfde editie van Demo_Day Nederland af.

Pitch interview - Ronde 3
Pitch interview - Ronde 3
13:10 - 13:45

Host Teddy Dimitrova zal tijdens een kort pitch interview de eerste 4 leveranciers van recruitmenttechnologie aan je voorstellen.

3A. Automation in de hele recruitment cycle
Spreker Floris van der Hoeven
3A. Automation in de hele recruitment cycle
13:45 - 14:05
Spreker Floris van der Hoeven
Spreker
Floris van der Hoeven
Organisatie
Bullhorn

Wereldwijd vertrouwen recruitment organisaties al op automation technologie om handmatige taken en communicatie te automatiseren. Hiermee zorgen zij voor meer efficiëntie in de teams en realiseren zij een betere kandidaat en klant ervaring. Ons doel is om recruitment organisaties te helpen om meer te doen met minder met behulp van technologie.

Floris van der Hoeven, Solution Consultant
Floris is Solution Consultant bij Bullhorn met ruime ervaring in Recruitment, Sales en Marketing. Hij krijgt energie van het adviseren van organisaties bij het optimaliseren en automatiseren van processen. Met zijn pragmatische benadering en enthousiasme assisteert hij dagelijks organisaties in hun volgende stap in hun digitale transformatie.

3B. Efficiënt en effectief werven en matchen van kandidaten en klanten met de Virtual Sales Recruiter
Spreker Jan Govaerts
3B. Efficiënt en effectief werven en matchen van kandidaten en klanten met de Virtual Sales Recruiter
13:45 - 14:05
Spreker Jan Govaerts
Spreker
Jan Govaerts
Organisatie
Virtual Sales Recruiter

Tijdens de live demo van de Virtual Sales Recruiter, ziet u hoe recruiters tot 20 minuten tijdswinst boeken en tot 30% meer omzet genereren. Dit dankzij de unieke koppeling tussen de arbeidsmarktdata van Jobdigger en de next generation matching van theMatchBox. We tonen u de geïntegreerde oplossing binnen het ATS van Carerix. De Virtual Sales Recruiter is in vrijwel elk ander ATS of CRM beschikbaar.

Meer over Jan Govaerts, partner theMatchBox
Gepassioneerd in het vertalen van software oplossingen in meetbare meerwaarde voor recruiters. Gedreven in het bouwen van lange termijn partnerships met HRtech bedrijven zoals Jobdigger en onze klanten zoals Continu, Jobat, Jellow, Helloflex en Connecting-Expertise, waarbij 1+1 gelijk is aan 3 inzake meerwaarde en gebruiksgemak.

3C. Varbi Recruit veelzijdig, gebruikersvriendelijk en toegankelijk voor iedereen
Sprekers Denise de Bruin, Dibah Modhgaddam & Niklas Gårdelid
3C. Varbi Recruit veelzijdig, gebruikersvriendelijk en toegankelijk voor iedereen
13:45 - 14:05
Sprekers Denise de Bruin, Dibah Modhgaddam & Niklas Gårdelid
Spreker
Denise de Bruin & Dibah Modhgaddam
Organisatie
Varbi

In de breakout sessie worden de workflow en een aantal functionaliteiten van de Varbi ATS getoond. Daarbij leggen we de focus op werven in meerdere talen, digitoegankelijkheid en de AVG (algemene verordening gegevensbescherming).

Meer over Denise de Bruin
Denise is werkzaam als CSM of wel Customer Succes Manager en maak deel uit van het team Customer Care. Het team prioriteert het leveren van support van wereldklasse! Zowel klanten als kandidaten kunnen bij ons terecht met vragen via email en telefoon. Daarbij is zij de contactpersoon voor onze Nederlandstalige klanten. Tijdens haar opleiding aan de HEAO in Arnhem heeft Denise ik verschillende ervaringen opgedaan in het buitenland, zoals een stage in Barcelona en een afstudeerproject op Aruba. Communicatie, talen en anderen kunnen helpen zijn onder andere haar sterke kanten.

Meer over Dibah Modhgaddam
Dibah werkt sinds 2019 bij Varbi en is verantwoordelijk voor verscheidene projecten binnen de organisatie. Denk hierbij aan implementaties, klantspecifieke oplossingen en interne technische projecten. Haar kennis omvat zowel het systeem in zijn geheel als bedrijfsinformatie. Dibah’s functie valt onder Varbi’s Customer Care team en zij is één van de eerste aanspreekpunten wat betreft technische ondersteuning van de klanten van Varbi.

Meer over Niklas Gårdelid
Sinds 2017 heeft Varbi zijn eigen Digitoegankelijkheidsexpert, Niklas Gårdelid. Vanaf zijn geboorte is hij al blind, maar dit is voor hem geen beperking maar juist een kracht. Bij Varbi werkt Niklas als Customer Success manager binnen het team Customer Care. Hij werkt nauw samen met de klanten om de Varbi ATS te optimaliseren. Met een opleiding als systeemontwikkelaar als basis heeft Niklas bijdrage in het digitoegankelijk maken van Varbi een ongekend grote betekenis. Voor kandidaten is het systeem volledig aangepast en ook het interne systeem is volop in ontwikkeling wat betreft de toegankelijkheid voor iedereen.

3D. Giant! geeft antwoord op al uw recruitmentvragen
Spreker Inge Vuik
3D. Giant! geeft antwoord op al uw recruitmentvragen
13:45 - 14:05
Spreker Inge Vuik
Spreker
Inge Vuik
Organisatie
Intelligence Group

“Data zijn pas echt leuk als je er ook iets mee kunt!” Er zijn veel data beschikbaar over de arbeidsmarkt maar wat kun je er nu precies mee? In deze breakout zal Intelligence Group als arbeidsmarktdataleverancier meer inzicht geven in hoe externe arbeidsmarktdata kan worden omgezet in waardevolle informatie en concrete handvatten.

Meer over Inge Vuik
Inge haar ervaring als analist/marktonderzoeker past zij dagelijks toe om uiteenlopende organisaties en branches, met behulp van data-analyses, workshops en presentaties, te adviseren op het gebied van arbeidsmarkt, recruitment, employability en organisatie-ontwikkeling.

Recruitmentsite en ATS: do’s en don’ts
Spreker Monique de Jong
Recruitmentsite en ATS: do’s en don’ts
14:05 - 14:30
Spreker Monique de Jong
Spreker
Monique de Jong

Je wilt een nieuwe recruitmentsite en/of ATS aanschaffen. Hoe weet je welke partij je moet kiezen? Kies je eerst het ATS en koppel je er vervolgens een website aan of kun je dit beter andersom doen? Een nieuw recruitment systeem aanschaffen doe je niet dagelijks, dus het is best een zoektocht en het kost je veel tijd. Je wilt écht een goede keuze maken, want het vormt de basis van jouw recruitmentaanpak. Ik help je verder tijdens Recruitment Tech Demo Day!’’

Pitch interview - Ronde 4
Pitch interview - Ronde 4
14:30 - 15:05

Host Teddy Dimitrova zal tijdens een kort pitch interview de volgende 4 leveranciers van recruitmenttechnologie aan je voorstellen.

4A. Hoe USG People meer kandidaten plaatst dankzij AI
Spreker Samy Ben Said
4A. Hoe USG People meer kandidaten plaatst dankzij AI
15:05 - 15:25
Spreker Samy Ben Said
Spreker
Samy Ben Said
Organisatie
TechWolf

USG People zag de uitdaging om de traditionele manier van werken in vraag te stellen en op zoek te gaan naar een betere manier. TechWolf biedt de recruiters van USG People een nieuwe manier om kandidaten en vacatures te koppelen met behulp van Artificiële Intelligentie. Omdat de AI over zeer veel data beschikt en zelf verbanden kan leggen, gaat het systeem verder dan traditionele software.

Meer over Samy Ben Said, Sales Representative
Samy Ben Said is verantwoordelijk voor Business Development bij Techwolf. Zelf geloofd hij enorm in de kracht van AI in combinatie met het talent van de recruiter. Het doel van Samy is om ervoor te zorgen dat organisaties AI inzetten om de Candidate journey zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

4B. Slimme assessment software. Toegankelijk voor iedereen
Spreker Lotte Welten
4B. Slimme assessment software. Toegankelijk voor iedereen
15:05 - 15:25
Spreker Lotte Welten
Spreker
Lotte Welten
Organisatie
The Selection Lab

In deze demo gaan we dieper in op het assessment product van The Selection Lab. Zo laten we o.a. zien: - hoe een kandidaat gemakkelijk wordt uitgenodigd - hoe het assessment rapport er uit ziet en wat er allemaal gemeten wordt - hoe je de uitkomsten van een kandidaat afzet tegen een functieprofiel - hoe de interview vragen generator de beste interview vragen genereert - hoe het systeem de quality-of-hire bijhoudt en hoe dit het systeem steeds slimmer maakt. Tot slot gaan we in op hoe deze software bijdraagt aan de diversiteit, helpt bij de automatisering en uiteraard de pricing.

Meer over Lotte Welten, CEO
Lotte Welten is de co-founder en CEO van The Selection Lab. Lotte is al haar hele carrière bezig met de drijfveren van mensen in combinatie met de emancipatie van minderheidsgroeperingen. Middels The Selection Lab is het haar doel om de diversiteit binnen organisaties middels toegankelijke en objectieve assessments te verhogen.

4C. HR innovatie was nog nooit zo persoonlijk
Spreker Marco van Damme & Bob Kosse
4C. HR innovatie was nog nooit zo persoonlijk
15:05 - 15:25
Spreker Marco van Damme & Bob Kosse
Spreker
Marco van Damme & Bob Kosse
Organisatie
DonnaKnows

Human skills zijn de echte voorspeller voor werkprestaties. DonnaKnows geeft deze inzichten in een overzichtelijk rapport. Met behoud van je eigen ''tone of voice'' stel je jouw eigen vragen. Met onze technologie krijg je uitgebreide informatie over hard skills, human skills en gedragingen van al jouw kandidaten. Met andere woorden: "Ken jouw kandidaat nog voor het eerste sollicitatie gesprek!"

Meer over Bob Kosse
Bob is een ervaren ondernemer met ruime ervaring met Big5 persoonlijkheid assessments binnen organisaties. Deze kennis heeft hij uitgebreid naar het recruitment en HR vakgebied.

Meer over Marco van Damme
Marco is vader en echtgenoot. Hij brengt meer dan 25 jaar werkervaring mee. Marco is gegroeid en succesvol geweest in meerdere disciplines. Hij begon mijn carrière in diverse verkoopfuncties. Als CFO, werd het hem des te meer duidelijk…. Elk bedrijf wordt gedefinieerd door zijn mensen.

4D. Talent Acquisition 3.0: Lift your recruitment to the next level
Spreker Dianne Moorthamer
4D. Talent Acquisition 3.0: Lift your recruitment to the next level
15:05 - 15:25
Spreker Dianne Moorthamer
Spreker
Dianne Moorthamer
Organisatie
skeeled

Data is het nieuwe goud! De snelheid van technologische innovatie maakt het gemakkelijker om enorme hoeveelheden gegevens te verzamelen en te verwerken. Bij skeeled geloven we dat data een revolutie teweeg zal brengen in de recruitment processen. Daarom zal deze demo aantonen hoe skeeled gebruik maakt van technologieën, data en voorspellingen om de nieuwe talent acquisitie 3.0 te vormen.

Meer over Dianne Moorthamer, Business Development Manager
Dianne is een globetrotter, tech savy en toegewijde Business Development Manager bij skeeled. Als people’s person is ze dagelijks bezig om de skeeled community te laten groeien binnen Nederland en Vlaanderen.

Recap dag 2
Recap dag 2

Netwerken en speeddates
Netwerken en speeddates
15:30 - 15:45

Neem plaats aan een netwerktafel en ga in gesprek met mede-deelnemers van Demo_Day Nederland 2021.