Xpress Analytics van Cammio brengt de kracht van Machine Learning naar (Video) Recruitment en zorgt voor een beter voorspelbare match met persoonlijkheid. Lees over de recruitment tooling van Cammio die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2017.

Recruitment tooling van Cammio

Deze tooling is genomineerd voor de Recruitment Tech Award 2017.

Stem t/m 9 november 2017 op Cammio in de publieksjury

Omschrijving van de tooling

Cammio helpt sinds 2013 werkgevers en intermediairs bij de pre-selectie van kandidaten met een visuele eerste indruk op basis van een gestructureerd video interview. Structuur zorgt aantoonbaar voor een betere voorspelbaarheid en minder vooroordelen in de selectie van sollicitanten. Een video interview is daarmee een waardevolle aanvulling op het CV dat per definitie sterk historisch georiënteerd is. Zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ooit een waarschuwing introduceerde voor de marketing van financiële producten: ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’, geldt dit natuurlijk ook voor het CV als marketinginstrument van de kandidaat. Het nieuw geïntroduceerde Xpress Analytics in het Cammio platform analyseert het taalgebruik van de kandidaat in het video interview en genereert daarmee automatisch een BIG5 persoonlijkheidsprofiel. Persoonlijkheid blijkt namelijk een hele goede voorspeller van succes in een baan. Cammio maakt een gedetailleerd profiel aan op 5 hoofd-dimensies en 30 sub-dimensies van persoonlijkheid zoals extraversie, openheid, zorgvuldigheid en goedaardigheid. Voor iedere kandidaat komt daarmee een uniek profiel beschikbaar dat kan worden vergeleken met een gemiddelde of zelfs een benchmark profiel van top-performers binnen een bepaalde functie. Cammio verbetert dus niet alleen de betrouwbaarheid met structuur in de pre-selectie, maar zorgt er met Xpress Analytics nu ook voor dat de persoonlijkheid een belangrijke rol kan spelen in de match. In een snel veranderende wereld waarin skills een steeds kortere levensduur hebben en persoonlijkheid als selectie-instrument steeds belangrijker wordt, is Xpress Analytics een baanbrekende innovatie van recruitment technologie.

Wat levert gebruik van de tooling op?

De meeste organisaties maken een eerste selectie van kandidaten na een sollicitatie via een sollicitatieformulier (met CV). Persoonlijkheid speelt bij deze selectie geen enkele rol terwijl persoonlijkheid juist van doorslaggevend belang kan zijn voor het succesvol uitoefenen van een functie. Het vaste format van het sollicitatieformulier biedt ook maar heel beperkt ruimte aan de kandidaat om zich uniek te presenteren. Voor de kandidaten die zijn geselecteerd is de vervolgstap vaak een ongestructureerd (telefonisch) interview. Het CV of sollicitatieformulier kan beperkt worden tot het automatisch selecteren op harde criteria, waarna alle kandidaten worden uitgenodigd voor een gestructureerd video interview en met Xpress Analytics worden gerangschikt op basis van een matching percentage. Pas hierna wordt er handmatig verder geselecteerd. De tijd die wordt gewonnen besteed de recruiter als coach en begeleider aan zowel hiring manager als (geschikte) kandidaten.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Cammio laat met Xpress Analytics zien dat automatisering en een meer persoonlijke, faire selectie in recruitment hand in hand kunnen gaan. Persoonlijkheid is doorslaggevend voor het succes in een baan en moet dus veel eerder in het selectieproces een rol spelen. Recruitment teams hebben met Xpress Analytics de beschikking over een objectief benchmarkprofiel en kunnen zich concentreren op een meer persoonlijke benadering van gekwalificeerde kandidaten.

Ook kans maken op een Recruitment Tech Award 2017?

Maak ook kans op een Recruitment Tech Award en stuur uiterlijk 14 september 2017 17.00 uur jouw case of tooling in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Inzenden Recruitment Tech Awards.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER