Over de Recruitment Tech Awards

Op het gebied van recruitmenttechnologie zijn veel bedrijven actief die op een innovatie manier recruitmenttools ontwikkelen. Daarnaast zijn er diverse organisaties die deze tools op een bijzonder effectieve wijze inzetten. De kennis, kunde en de ervaringen die hiermee gepaard gaan, zijn interessant om te delen. Hierdoor ontstaan weer nieuwe inzichten en mogelijkheden die ook voor andere organisaties zeer relevant kunnen zijn. Met het uitreiken van de Recruitment Tech Awards roepen wij organisaties op om hun innovatie recruitmenttool of hun meest effectieve praktijkcase met gebruikmaking van recruitmenttools in te zenden. Met kans op het winnen van de Recruitment Tech Award 2022!

De vakjury beoordeelt de inzendingen voor de categorie ‘Best tooling’ onder meer op:

De vakjury beoordeelt de inzendingen voor de categorie ‘Best case’ onder meer op:

De vakjury kiest per categorie maximaal 5 inzendingen die doorgaan naar de pitchronde. De maximaal 5 geselecteerden in beide categorieën worden uitgenodigd om maandagmiddag 30 september in Utrecht hun tooling of case te pitchen aan de jury. Vervolgens kiest de jury in iedere categorie maximaal 3 nominaties. Daarna krijgt het publiek van 22 oktober tot en met 7 november de tijd om in beide categorieën hun stem uit te brengen. Tijdens het nieuwe hybride evenement Recruitment Tech Case_Day op 3 november 2022 in Pathé Utrecht Leidsche Rijn, worden de winnaars van de Recruitment Tech Awards 2022 bekend gemaakt.

Wie mogen deelnemen?

In de categorie ‘Best case’ kunnen gebruikers van recruitmenttechnologie, Nederlandse werkgevers, werving- & selectiebureaus, uitzend- of detacheringsbureaus inzenden. Daarbij moet de praktijkcase aantoonbaar (deels) moet aantoonbaar tussen 10 september 2021 en 7 september 2022 in Nederland, België en/of Luxemburg hebben plaatsgevonden. De praktijkcase kan ook een (nog lopend) project zijn of de wijze waarop een recruitmentteam op effectieve (en wellicht ook innovatieve) wijze recruitmenttechnologie inzet om haar recruitmentdoelstellingen te behalen. Het belangrijkste is dat er over de periode of een deel ervan aantoonbare resultaten kunnen worden getoond die de effectiviteit van de case onderbouwt.

In de categorie ‘Best tooling’ kunnen leveranciers (gevestigde tot start-ups) van recruitmenttools inzenden. De betreffende tool moet aantoonbaar tussen 10 september 2021 en 7 september 2022 in Nederland, België en/of Luxemburg zijn gelanceerd. De leverancier van de tool mag van buiten Nederland komen, mits de leverancier een kantoor heeft in Nederland. Een tool kan zowel een losstaande tool zijn als een nieuwe feature/module/onderdeel binnen een bestaande tooling, zolang het maar innovatief/vernieuwend is.

Wat krijgen de genomineerden?

De genomineerden krijgen tijdens de periode dat het publiek mag stemmen uitgebreid media-aandacht. De genomineerden mogen een jaar lang het embleem ‘Nominatie Recruitment Tech Awards 2022’ gebruiken. Alle genomineerden krijgen twee gratis vrijkaarten voor Recruitment Tech Case_Day. Daarnaast pitchen de top 3 genomineerden per categorie via een videopitch aan de deelnemers van Recruitment Tech Case_Day.

Wat krijgen de winnaars?

In beide categorieën is er één winnaar. Deze winnaars krijgen tijdens het event de enige echte Recruitment Tech Award uitgereikt. Daarbij mogen ze een jaar lang de titel gebruiken alsmede het bijbehorende logo van de Recruitment Tech Awards 2022. Daarnaast ontvangt de winnaar roem en media-aandacht, met onder meer video-interviews op Recruitmenttech.nl.

Spreker