Over de Recruitment Tech Awards

Op het gebied van recruitmenttechnologie zijn veel bedrijven actief die op een innovatie manier recruitmenttools ontwikkelen. Daarnaast zijn er diverse organisaties die deze tools op een bijzonder effectieve wijze inzetten. De kennis, kunde en de ervaringen die hiermee gepaard gaan, zijn interessant om te delen. Hierdoor ontstaan weer nieuwe inzichten en mogelijkheden die ook voor andere organisaties zeer relevant kunnen zijn. Met het uitreiken van de Recruitment Tech Awards roepen wij organisaties op om hun innovatie recruitmenttool of hun meest effectieve praktijkcase met gebruikmaking van recruitmenttools in te zenden. Met kans op het winnen van de Recruitment Tech Award 2019!

Recruitment Tech Awards 2019

Vanaf maandag 12 augustus 2019 kunnen werkgevers, bureaus en leveranciers van recruitmenttechnologie inzenden voor de Recruitment Tech Awards 2019. Inzenden kan tot en met 9 september 2019 20.00 uur waarna de vakjury zich over alle inzendingen buigt.

De vakjury beoordeelt de inzendingen voor de categorie ‘Best tooling’ onder meer op:

  • Innovatie
  • Onderscheidenheid
  • Onderbouwing inzending

De vakjury beoordeelt de inzendingen voor de categorie ‘Best case’ onder meer op:

  • Effectiviteit
  • Bijdrage aan behalen van recruitmentdoelstellingen
  • Innovatie
  • Onderbouwing inzending

De vakjury kiest per categorie maximaal 5 inzendingen die doorgaan naar de pitchronde. De maximaal 5 geselecteerden in beide categorieën worden uitgenodigd om maandagmiddag 30 september in Utrecht hun tooling of case te pitchen aan de jury. Vervolgens kiest de jury in iedere categorie maximaal 3 nominaties. Daarna krijgt het publiek van 22 oktober tot en met 7 november de tijd om in beide categorieën hun stem uit te brengen. Tijdens de plenaire afsluiting van het Recruitment Tech Event op 21 november 2019 in het Amsterdome, worden de winnaars van de Recruitment Tech Awards 2019 bekend gemaakt.

Wie mogen deelnemen: best tooling?

In de categorie ‘Best tooling’ kunnen leveranciers (gevestigde tot start-ups) van recruitmenttools inzenden. De betreffende tool moet op de Nederlandse markt tussen 10 september 2018 en 9 september 2019 zijn gelanceerd. De leverancier van de tool mag van buiten Nederland komen, mits de leverancier een kantoor heeft in Nederland. Een tool kan zowel een losstaande tool zijn als een nieuwe feature/module/onderdeel binnen een bestaande tooling, zolang het maar innovatief/vernieuwend is.

Wie mogen deelnemen: best case?

In de categorie ‘Best case’ kunnen gebruikers van recruitmenttechnologie, Nederlandse werkgevers, werving- & selectiebureaus, uitzend- of detacheringsbureaus inzenden. Daarbij moet de praktijkcase aantoonbaar (deels) tussen 10 september 2018 en 9 september 2019 in Nederland hebben plaatsgevonden. De praktijkcase kan ook een (nog lopend) project zijn of de wijze waarop een recruitmentteam op effectieve (en wellicht ook innovatieve) wijze recruitmenttechnologie inzet om haar recruitmentdoelstellingen te behalen. Het belangrijkste is dat er over de periode of een deel ervan aantoonbare resultaten kunnen worden getoond die de effectiviteit van de case onderbouwt.

Wat krijgen de genomineerden?

De genomineerden krijgen tijdens de periode dat het publiek mag stemmen uitgebreid media-aandacht. De genomineerden mogen een jaar lang het embleem ‘Nominatie Recruitment Tech Awards 2019’ gebruiken. Alle genomineerden krijgen twee gratis vrijkaarten voor het Recruitment Tech Event. Daarnaast krijgen de top 3 genomineerden per categorie 5 minuten spreektijd om in een breakout sessie met alle genomineerden hun tooling of case te pitchen aan bezoekers van het event.

Wat krijgen de winnaars?

In beide categorieën is er één winnaar. Deze winnaars krijgen tijdens het event de enige echte Recruitment Tech Award uitgereikt. Daarbij mogen ze een jaar lang de titel gebruiken alsmede het bijbehorende logo van de Recruitment Tech Awards 2019. Daarnaast ontvangt de winnaar roem en media-aandacht, met onder meer video-interviews op Recruitmenttech.nl (voorbeelden van de winnaars van 2016 Recruitz.io en USG People).

De winnaar in de categorie ‘Best case’ ontvangt daarnaast een tegoed van € 1.000,- voor advies op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en/of recruitment(technologie). De winnaar in de categorie ‘Best tooling’ ontvangt daarnaast een mediacampagne ter waarde van € 1.000,- te besteden op Recruitmenttech.nl, Recruitmentsystemen.nl en/of Recruitment Tech Demo_Day op 6 juni 2020.