We naderen alweer het einde van 2016. Het is een mooi jaar geweest voor het Recruitment Tech platform en met als klap op de vuurpijl natuurlijk het Recruitment Tech Event. Ook zijn er veel interessante onderwerpen aan bod gekomen als het gaat om recruitmenttechnologie. Dit jaar was een jaar vol kennis en nieuwe ontwikkelingen. Om nog even bij te lezen hebben wij de zes populairste artikelen voor je op een rij gezet.

6. 44 procent sollicitanten wil solliciteren via smartphone 

Bijna de helft van werkzoekende geeft aan mobiel te willen solliciteren, maar slechts een kwart van de werkgevers biedt deze mogelijkheid aan. Dit nieuwsbericht van augustus werd dit jaar met veel belangstelling gelezen. Ook tijdens het Recruitment Tech Event was ‘Mobile First’ een veel gehoorde uitspraak. Zouden we hieruit op kunnen maken dat solliciteren voor mobiel wederom een hot topic wordt voor 2017?

5. Geert-Jan Waasdorp: ‘Je hebt data nodig om je vak als recruiter goed te verstaan’

Big data was vorig jaar al hot topic en dat is het in 2016 nog steeds. Waarschijnlijk blijft het volgend jaar ook nog een onderwerp dat menig mens intrigeert. In dit artikel vind je het interview met Geer-Jan Waasdorp, Nederlands grootste dataliefhebber. Hij legt uit waarom je als recruiter zijnde, zonder data eigenlijk nergens komt. Ook komt de rol van de mens zelf aan bod.

4. Integrand & Enginear: ‘Recruitment begint niet op de arbeidsmarkt maar op de campus

Talent al binnenhalen voordat de doelgroep een voet in de arbeidsmarkt heeft gezet, dat is waar dit artikel over campusrecruitment over gaat. Frank Roeland (Enginear) en Bart Bloothoofd (Integrand) hebben de handen ineengeslagen om campus recruitment en talentpooling te koppelen in één evenement. ‘We creëren bewustzijn bij studenten en bieden advies vanuit het werkveld.’

3. Programmatic job advertising op Social Media en Google (Recruitz.io)

Artificial intelligence blijft een onderwerp die de verbeelding van mening recruiter prikkelt. Het is dan ook niet vreemd dat de inzending van Recruit.io voor het Recruitment Tech Event veel gelezen is. Daarnaast hebben ze ook nog een award in de wacht gesleept. “We hebben een data-gedreven platform ontwikkeld waar we programmatic advertising, kunstmatige intelligentie en een verscheidenheid aan online media kanalen hebben samengevoegd om advertenties voor vacatures te optimaliseren.”

2. Alles-in-één recruitmentsysteem voor je hele team (Recruitee)

Deze inzending voor het Recruitment Tech Event trok veel bekijks en terecht. Recruitee heeft namelijk een systeem ontwikkeld dat employer branding, promotie van vacatures, talent sourcing en kandidaten tracking onder één dakje plaatst. Zo kunnen alle teamleden werken aan het wervingsproces en dit bespaart zowel tijd als geld. Hoewel ze geen award hebben gewonnen is deze case volgens de lezers van Recruitment Tech zeker het lezen waard.

1. De Robotisering van recruitment

Maar het meest gelezen topic op Recruitment Tech blijft de Robotisering van Recruitment. Ook tijdens het Event in november hing menig recruiter aan de lippen van Oscar Mager, auteur van het artikel. In een notendop? Robotisering zou zomaar een nog grotere impact kunnen hebben op de toekomst van recruitment dan we nu nog vermoeden. Heb je hier nog helemaal niks over meegekregen? Lees dan snel verder over de start van de vierde industriële revolutie!

Wat vind jij het beste artikel dat in 2016 is verschenen op Recruitment Tech? Deel het hieronder bij de reacties!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER