Over de Recruitment Tech Awards

Op het gebied van recruitmenttechnologie zijn veel bedrijven actief die op een innovatie manier recruitmenttools ontwikkelen. Daarnaast zijn er diverse organisaties die deze tools op een bijzonder effectieve wijze inzetten. De kennis, kunde en de ervaringen die hiermee gepaard gaan, zijn interessant om te delen. Hierdoor ontstaan weer nieuwe inzichten en mogelijkheden die ook voor andere organisaties zeer relevant kunnen zijn. Met het uitreiken van de Recruitment Tech Awards roepen wij organisaties op om hun innovatie recruitmenttool of hun meest effectieve praktijkcase met gebruikmaking van recruitmenttools in te zenden. Met kans op het winnen van de Recruitment Tech Award 2023

De vakjury beoordeelt de inzendingen voor de categorie ‘Best tooling’ onder meer op:

De vakjury beoordeelt de inzendingen voor de categorie ‘Best case’ onder meer op:

De vakjury kiest per categorie maximaal 5 inzendingen die doorgaan naar de pitchronde. De maximaal 5 geselecteerden in beide categorieën worden uitgenodigd om maandagmiddag 25 september in Zoetermeer hun tooling of case te pitchen aan de jury. Vervolgens kiest de jury in iedere categorie maximaal 3 nominaties. Daarna krijgt het publiek van 28 september tot en met 18 oktober  de tijd om in beide categorieën hun stem uit te brengen. Tijdens  RTE23 op 2 november 2023 in Utrecht, worden de winnaars van de Recruitment Tech Awards 2023 bekend gemaakt.

Wie mogen deelnemen?

In de categorie ‘Best case’ kunnen gebruikers van recruitmenttechnologie, Nederlandse werkgevers, werving- & selectiebureaus, uitzend- of detacheringsbureaus inzenden. Daarbij moet de praktijkcase aantoonbaar (deels) moet aantoonbaar tussen 10 september 2021 en 7 september 2022 in Nederland, België en/of Luxemburg hebben plaatsgevonden. De praktijkcase kan ook een (nog lopend) project zijn of de wijze waarop een recruitmentteam op effectieve (en wellicht ook innovatieve) wijze recruitmenttechnologie inzet om haar recruitmentdoelstellingen te behalen. Het belangrijkste is dat er over de periode of een deel ervan aantoonbare resultaten kunnen worden getoond die de effectiviteit van de case onderbouwt.

In de categorie ‘Best tooling’ kunnen leveranciers (gevestigde tot start-ups) van recruitmenttools inzenden. De betreffende tool moet aantoonbaar tussen 10 september 2021 en 7 september 2022 in Nederland, België en/of Luxemburg zijn gelanceerd. De leverancier van de tool mag van buiten Nederland komen, mits de leverancier een kantoor heeft in Nederland. Een tool kan zowel een losstaande tool zijn als een nieuwe feature/module/onderdeel binnen een bestaande tooling, zolang het maar innovatief/vernieuwend is.

Wat krijgen de genomineerden?

De genomineerden krijgen tijdens de periode dat het publiek mag stemmen uitgebreid media-aandacht. De genomineerden mogen een jaar lang het embleem ‘Nominatie Recruitment Tech Awards 2023’ gebruiken. Alle genomineerden krijgen twee gratis vrijkaarten voor RTE23. 

Wat krijgen de winnaars?

In beide categorieën is er één winnaar. Deze winnaars krijgen tijdens het event de enige echte Recruitment Tech Award uitgereikt. Daarbij mogen ze een jaar lang de titel gebruiken alsmede het bijbehorende logo van de Recruitment Tech Awards 2023. Daarnaast ontvangt de winnaar roem en media-aandacht, met onder meer video-interviews op Recruitmenttech.nl.

Spreker