Recruitment Tech Survey 2022

In de Recruitment Tech Survey 2022 is onder 249 recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals onderzocht welke ervaringen zij hebben met hun leveranciers, welke recruitmenttooling zij gebruiken en in welke zij gaan investeren in 2022. De tweede editie van dit jaarlijks onderzoek, is vanaf nu beschikbaar en kun je hieronder kosteloos downloaden of een gedrukt exemplaar bestellen.

Download gratis het rapport

In ruil voor jouw hulp bij de Survey van 2023 kun je hieronder gratis het 56-pagina’s tellende rapport in pdf-vorm downloaden (9,6 MB).

Bestel hard copy

Bestel een gedrukt exemplaar van het 56-pagina’s tellende rapport Recruitment Tech Survey 2022 en ontvang deze in jouw brievenbus.

Wat werd er in de Survey onderzocht?

Trends

In het eerste deel van het onderzoek kijken we naar de trends. Welke recruitmenttooling zijn in 2021 gebruikt en waar wordt meer in geïnvesteerd in 2022? Welke fases van het recruitmentproces zijn het meest geautomatiseerd en welke business drivers zijn het meest belangrijk om recruitmenttechnologie in te zetten. Ook vergelijken we de uitkomsten met het onderzoek van 2021.

Tevredenheid

In het tweede deel van het onderzoek vragen we gebruikers om de tooling die zij in 2021 hebben gebruikt te beoordelen op 6 punten:

  • Productkwaliteit: hoe goed zijn de producten?
  • Klantgerichtheid: staat de klant centraal of de oplossing?
  • Prijs-kwaliteitsverhouding: zijn product en investering in balans?
  • Innovatievermogen: word product voldoende vernieuwd?
  • Servicegerichtheid: word je goed geholpen bij vragen (helpdesk)?
  • Proactief meedenken: denkt leverancier uit zichzelf mee?

Het onderzoek werd uitgevoerd door een extern  marktonderzoeksbureau: EM Onderzoek.