Recruitment Tech Survey 2023 – Download

Recruitment Tech Survey 2023
Download gratis of bestel hard copy

In de Recruitment Tech Survey 2023 is onderzocht hoe recruiters hun tech leveranciers beoordelen, welke recruitmenttooling zij gebruiken en in welke zij gaan investeren in 2023. Voor het eerst inclusief het overzicht met alle leveranciers op het gebied van recruitmenttechnologie in de Benelux. Download hieronder kosteloos de 3e editie of bestel een gedrukt exemplaar.

Download het rapport

In ruil voor jouw hulp bij de Survey van 2024 kun je hieronder gratis het 88-pagina’s tellende rapport in pdf-vorm downloaden (9,6 MB).

Hardcopy rapport

Bestel een gedrukt exemplaar van het 88-pagina’s tellende rapport Recruitment Tech Survey 2023 en ontvang deze in jouw brievenbus.

Wat werd er in de Recruitment Tech Survey 2023 onderzocht?

Welke ervaringen hebben gebruikers van recruitmenttooling met hun leveranciers? Welke leveranciers bevelen ze aan en welke niet? En in welke recruitmenttooling gaan zij meer investeren in 2023? Met het nieuwe jaarlijkse onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals, de Recruitment Tech Survey, brengen we sinds 2021 jaarlijks in kaart. 

Trends

In het eerste deel van het onderzoek kijken we naar de trends. Welke recruitmenttooling zijn in 2022 gebruikt en waar wordt meer in geïnvesteerd in 2023? Welke fases van het recruitmentproces zijn het meest geautomatiseerd en welke business drivers zijn het meest belangrijk om recruitmenttechnologie in te zetten.

Tevredenheid

In het tweede deel van het onderzoek vragen we gebruikers om de tooling die zij in 2020 hebben gebruikt te beoordelen op 6 punten:

  • Productkwaliteit: hoe goed zijn de producten?
  • Klantgerichtheid: staat de klant centraal of de oplossing?
  • Prijs-kwaliteitsverhouding: is product en investering in balans?
  • Innovatievermogen: word product voldoende vernieuwd?
  • Servicegerichtheid: word je goed geholpen bij vragen (helpdesk)?
  • Proactief meedenken: denkt leverancier uit zichzelf mee?

Ook wordt gevraagd in hoeverre een gebruiker de betreffende leverancier zou aanbevelen op een schaal van 1 tot en met 10, de NPS-score. Van alle beoordelingen wordt een ranglijst gemaakt die in januari 2021 wordt gepresenteerd.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een extern marktonderzoeksbureau: EM Onderzoek.

Leveranciersoverzicht

Nieuw in 2023 is dat de Survey is verrijkt met het overzicht van alle leveranciers van recruitmenttechnologie met een vestiging in de Benelux. Dit overzicht vind je ook online op recruitmenttech.nl/leveranciers.

Spreker