44 procent sollicitanten wil solliciteren via smartphone

Bijna de helft van de sollicitanten, 44 procent, geeft aan mobiel te willen solliciteren. Slechts een kwart van de werkgevers heeft echter een mobielvriendelijke recruitmentsite blijkt uit onderzoek van Indeed onder 619 sollicitanten en 318 werkgevers.

Vooral jongeren willen mobiel solliciteren

Vooral jongeren hebben een voorkeur voor mobiel solliciteren. 59 procent van de jongeren van 18 tot en met 24 jaar geeft aan mobiel te willen solliciteren tegen 42 procent voor ouderen van 45 tot en met 65 jaar. Een op de vijf van de ondervraagden (22 procent) verwacht daarvoor een ‘one click’-toepassing. Bijvoorbeeld in de vorm van een button ‘Solliciteer direct’, waarmee de persoonlijke gegevens door het platform worden doorgestuurd naar de potentiële nieuwe werkgever. Of door de mogelijkheid om de gegevens van LinkedIn met één klik in het sollicitatieformulier te laten inlopen. 30 procent van de sollicitanten vult liever zelf de benodigde gegevens in op een mobielvriendelijk sollicitatieformulier. 44 procent ziet graag een combinatie van ‘one click’ en een invulformulier.

Kwart werkgevers heeft mobielvriendelijke recruitmentsite

Ondanks dat kandidaten graag mobiel willen solliciteren blijkt uit het onderzoek van Indeed dat maar een kwart van de werkgevers een mobielvriendelijke website heeft. Wel geeft maar liefst 84 procent van de werkgevers aan mobiel werven een belangrijke rol speelt. Onder meer hanteert een vijfde van de ondervraagde werkgevers mobielvriendelijke wervingsprocedures. Mobiel solliciteren kan bij die bedrijven via een mobielvriendelijk online sollicitatieformulier (37 procent), een ‘one click’-toepassing (29 procent) of een combinatie van beide (33 procent). 57 procent van het verkeer op de website van Indeed in Nederland is afkomstig van een mobiel device.

Onderzoeksopzet

Indeed onderzocht de wensen en ervaringen van werknemers en werkgevers tijdens sollicitatieprocedures. De focus lag op hoe werkzoekenden het liefst solliciteren en vooral welke mogelijkheden HR-managers bieden om te solliciteren. Van de 318 HR-managers in Nederland, die meededen aan het onderzoek, bieden 268 een mobielvriendelijke sollicitatieprocedure. 43 procent van de ondervraagde HR-managers is tussen de 18 en 34 jaar, 35 procent is tussen de 35 en 49 jaar en 22 procent tussen de 50 en 65 jaar. Er deden iets meer mannelijke (59 procent) dan vrouwelijke HR-managers (41 procent) mee aan het onderzoek. 57 procent van de ondervraagde HR-managers heeft een leidinggevende functie, 24 procent werkt in het middenkader en elf procent is bedrijfsleider.

Bron: Indeed

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER