Bart Bloothoofd en Frank Roeland

Recruitment begint voor Frank Roeland (Enginear) en Bart Bloothoofd (Integrand) niet op de arbeidsmarkt, maar op de campus. Campus recruitment is natuurlijk geen nieuw fenomeen, maar de manier waarop deze twee heren het aanpakken wel. Zij hebben namelijk de campus recruitment gekoppeld aan een uitgebreide talentpool. Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is het evenement Techniek op Hakken, dat georganiseerd wordt door Integrand.

Techniek op Hakken

“Het doel van dit evenement is voor techniekstudentes en bedrijven om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast helpen we de studentes om te kijken wat ze leuk vinden en om zich te verdiepen in hun sterktes en passies,” vertelt Bart Bloothoofd. Voorafgaand aan het evenement krijgt een selecte groep vrouwen (de talentpool) verschillende activiteiten aangeboden. Het gaat om lezingen, trainingen en inhousedagen. Tijdens het evenement maken zeventig dames kennis met ongeveer vijftien bedrijven. Daar ondernemen de talenten speeddates met recruiters, een lunch met mensen die echt bij het bedrijf werken en een deepdive in de problematiek van een deelnemend bedrijven. “Er zijn meerdere personen die aangenomen worden op zo’n dag. Maar ook worden er stageplekken en werkervaringsplekken gevonden. Het is een enorm populair evenement en bedrijven staan ver van tevoren al in de rij om mee te doen,” aldus Bart.

Campusrecruitment met Techniek op HakkenWaar campusrecruitment, talentpooling ontmoet

Maar hoe komt de campus recruitment van Enginear hierbij kijken? ‘Wij hebben een model ontwikkeld vanuit de behoefte van studenten. We voorzien ze van trainingen en advies over het maken van studie- en loopbaankeuzes. Wij creëren bewustzijn bij technische studenten en voegen hier onze kennis aan toe vanuit het werkveld. Deze kennis delen we op alle HBO‘s en Technische Universiteiten. Recruitmenttooling die ons daarbij ondersteunt is Connexys, die gespecialiseerd is in campus- en eventrecruitment. Jaarlijks ontmoeten we 1.700 studenten. Via de tooling van Connexys zijn we in staat deze contacten te verzamelen en weer op te volgen. Als de student in de eindfase van zijn/haar studie komt en richting de arbeidsmarkt gaat, komen wij weer met ze in contact. Omdat we de student al kennen, weten we precies waar zijn of haar talenten liggen. Zo bouwen we samen met Enginear aan de snelst groeiende talentenpool in dit vakgebied.”

We creëren bewustzijn bij studenten en bieden advies vanuit het werkveld.

Recruitment Tech Event

In de breakout Campus recruitment meets talentpooling! An inside look zullen Bart Bloothoofd en Frank Roeland hun opgedane kennis delen. “Integrand en Enginear zijn nu de beste in talentpooling en campus recruitment. Door onze manier van werken kunnen we een nieuw inzicht geven in wat studenten belangrijk vinden.” Een breakout die je dus niet wilt missen!   

Over de sprekers

Bart BloothoofdBart Bloothoofd, Integrand
Bart werkte als Operations Manager bij Integrand. Daar bemiddelde hij tussen bedrijven en studenten voor stages en afstudeeropdrachten. Dit deed hij tijdens zijn Master Strategy and Innovation Management in Maastricht. Naast deze studie volgt Bart ook een Master Internationaal Management. Medio 2017 hoopt Bart de arbeidsmarkt te kunnen betreden.

Frank RoelandFrank Roeland, Enginear                                          Frank is zelf ingenieur en heeft inmiddels 15 jaar ervaring met arbeidsbemiddeling van hoogopgeleide technische professionals in de gebouwde omgeving. Begin 2013 heeft hij Enginear opgericht. Het specialisme van Frank is zijn zoektocht naar talent om zo studenten, ingenieurs en werkgevers te laten groeien en vooral met plezier te laten samenwerken.

Ontdek de recruitmenttechnologie van 2017

Recruitment Tech Event | Donderdag 24 november 2016 | Utrecht

Het Recruitment Tech Event informeert en inspireert over recruitmenttechnologie waar je in 2017 niet omheen kunt. Met 4 inspirerende keynotes, 18 verdiepende breakouts, innovatieve demo’s en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2016. Ontdek o.a hoe Praxis, YoungCapital, Eneco, BAM, Delta Lloyd, Randstad, Ahold en Luba Groep succesvol zijn met recruitmenttechnologie.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER