Recruitment Tech Survey 2022

Welke ervaringen hebben gebruikers van recruitmenttooling met hun leveranciers? Welke leveranciers bevelen ze aan en welke niet? En in welke recruitmenttooling gaan zij meer investeren in 2022? Met het jaarlijkse onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals, de Recruitment Tech Survey, brengen we dit voor de tweede keer in kaart. 

Het onderzoek is gesloten. De Recruitment Tech Survey wordt begin april 2022 gepubliceerd. Pre-order de Recruitment Tech Survey 2022 nu voor geen €16,50 maar €12,50.

RT35: De hoogst gewaardeerde recruitmentsoftware van 2022: ForceFlow weer op 1

Trends

In het eerste deel van het onderzoek kijken we naar de trends. Welke recruitmenttooling zijn in 2021 gebruikt en waar wordt meer in geïnvesteerd in 2022? Welke fases van het recruitmentproces zijn het meest geautomatiseerd en welke business drivers zijn het meest belangrijk om recruitmenttechnologie in te zetten.

Tevredenheid

In het tweede deel van het onderzoek vragen we gebruikers om de tooling die zij in 2021 hebben gebruikt te beoordelen op 6 punten:

  • Productkwaliteit: hoe goed zijn de producten?
  • Klantgerichtheid: staat de klant centraal of de oplossing?
  • Prijs-kwaliteitsverhouding: is product en investering in balans?
  • Innovatievermogen: word product voldoende vernieuwd?
  • Servicegerichtheid: word je goed geholpen bij vragen (helpdesk)?
  • Proactief meedenken: denkt leverancier uit zichzelf mee?

Ook wordt gevraagd in hoeverre een gebruiker de betreffende leverancier zou aanbevelen op een schaal van 1 tot en met 10, de NPS-score. Van alle beoordelingen wordt een ranglijst gemaakt die in het eerste kwartaal van 2022 wordt gepresenteerd. Van het hele onderzoek wordt een rapport gemaakt dat kan worden gedownload of als hard copy worden besteld.

Het onderzoek werd uitgevoerd door een extern marktonderzoeksbureau: EM Onderzoek.

Gratis rapport of korting RTE21

Iedereen die tot de doelgroep behoort van het onderzoek (gebruikers van recruitmenttooling aan corporate of bureauzijde in Nederland) kon na het invullen kiezen uit het ontvangen van een gedrukte versie van de Survey in Q1 2022 of korting op het Recruitment Tech Event op 9 juni 2022. Je kreeg dan €50,- korting op een offline ticket.

Win een gratis workshop

Daarnaast kon je aangeven of je nog kans wilde maken op een van de mooie prijzen die we verloten:

  • 3 x 2 offline tickets voor het Recruitment Tech Event 2022 op 9 juni 2022
  • Een Recruitment Tech Workshop van 2 uur bij jou op kantoor
  • Webinar of livestream vanuit professionele studio van WBNRS
  • Opleidingscheque van 500 euro van Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie