Dit is de Voorselectie Recruitment Tech Awards 2019: 7 tools en 4 cases

Uit 21 inzendingen heeft de vakjury van de Recruitment Tech Awards 2019 4 cases en 7 tools opgenomen in de Voorselectie. Maandagmiddag 30 september presenteren deze leveranciers en gebruikers van recruitmenttooling hun case of tool aan de vijfkoppige vakjury.

7 tools in de Voorselectie

De 7 tools die in de Voorselectie 2019 zitten zijn (op alfabetische volgorde):

 • Blue Billywig
  Met interactieve Projects krijg je inzicht in de candidate journey en hoe video bijdraagt aan het behalen van recruitmentdoelstellingen.
 • HippoPage
  Een slimme intuïtieve SaaS oplossing om zonder development kennis, aantrekkelijke vacature landingspagina’s te maken, specifiek voor recruitment.
 • Karreer.com
  Karreers algoritme vervangt de traditionele recruiter. Matching dmv AI waarbij de professional betaald krijgt, die al swipend (game) een profiel aanmaakt.
 • Recruit Robin
  Met Robin automatiseert de recruiter het sourcingproces en krijgt deze 30-40% meer tijd om relaties te bouwen met kandidaten en stakeholders.
 • Recruitment Accelerator
  Met de geautomatiseerde vacature intake van 8 à 12 minuten, heb je binnen 3 werkdagen een doelgroepgerichte vacaturetekst en wervingsplan.
 • Scarfforce
  Nieuwe online tool die recruiters in staat stelt om niet alleen te matchen op talent, maar ook op de drijfveren en diepste verlangens van kandidaten.
 • Textmetrics
  Textmetrics helpt recruiters bij het schrijven van vacatures. Hiervoor gebruikt het augmented assisted writing op basis van wetenschappelijk bewezen algoritmen.

4 cases in de Voorselectie

De 4 cases die in de Voorselectie 2019 zitten zijn (op alfabetische volgorde):

 • Albert Heijn
  Albert Heijn innoveert sollicitatieproces voor winkels en boekt verbluffende resultaten.
 • Jumbo
  Jumbo, daar gebeurt het! Hoe dan? Kijk zelf maar, in 360° Virtual Reality.
 • Qambium
  In een markt die volledig op slot zit wist HR-Marketing bureau Qambium in één week tijd 47 sollicitanten te werven voor de functie servicemonteur.
 • Start People
  Door het combineren van marketing automation met de personal touch heeft Start People in 1 weekend maar liefst 700 leads voor de COA gerealiseerd.

Kleine stijging cases

In verhouding tot vorig jaar is er evenveel recruitmenttooling ingezonden, namelijk 15 stuks. Net als vorig jaar lagen de scores van de tooling heel dicht bij elkaar. Het aantal cases is gestegen van 5 naar 6, maar nog steeds een stuk minder dan in 2017 toen er 9 cases werden ingezonden.

Vakjury

De vakjury bestaat uit juryvoorzitter Marieke van Heek (Frisse Blikken), bestaat uit Lianne Toebes (Lidl), Patrick Boonstra (zelfstandig expert), Frank Roders (Compagnon) en het nieuwe jurylid Marnix de Groot (Alliander).

Planning Recruitment Tech Awards

De 11 inzendingen die in de Voorselectie zitten presenteren maandagmiddag 30 september aan de vakjury in Utrecht. Vervolgens kiest de vakjury per categorie maximaal 3 nominaties. Maandag 21 oktober worden de genomineerden bekendgemaakt en de dag erop start de publieksjury. De uitslag van de vakjury en de publieksjury samen bepaalt uiteindelijk wie 21 november tijdens de vijfde editie van het Recruitment Tech Event in Amsterdam de Recruitment Tech Awards gaan winnen.

Recruitment Tech Event 2019

Het Recruitment Tech Event informeert en inspireert over recruitmenttechnologie waar je in 2020 niet omheen kunt. Met 4 inspirerende keynotes, 24 verdiepende breakouts, innovatieve demo’s en… de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2019. Tot 1 oktober profiteer je nog van de laatste early bird korting.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER