Met de geautomatiseerde vacature intake van 8 à 12 minuten, heb je binnen 3 werkdagen een doelgroepgerichte vacaturetekst en wervingsplan. Lees over de recruitment tool van Recruitment Accelerator die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2019.

Recruitment tooling van Recruitment Accelerator

Omschrijving van de tooling

Als recruitment professional ben je altijd bezig om de werving te optimaliseren. Zo hebben de oprichters van Recruitment Accelerator ook vaak samen gezeten en ideeën met elkaar besproken. Er worden veel mooie tools ontwikkeld voor recruitment, wat naar onze mening ontbrak (inmiddels verledentijd) is de goede start en de aandacht voor de vacaturehouder. Zo is onze oplossing geboren. Een goed begin is het halve werk. Een goede prettige ervaring voor één van de belangrijkste stakeholders, de vacaturehouder, is immers essentieel. Met de geautomatiseerde online vacature intake maak je die start. Waar, wanneer en op welke device men wil. Tijdens het beantwoorden van de vragen wordt er informatie over doelgroep, rol en vacaturehouder verzamelt. Die gegevens over de doelgroep wordt gecombineerd met informatie over de arbeidsmarkt en worden er onder andere vervolgvragen gesteld over welke voor de doelgroep belangrijke elementen door de organisatie geboden worden. Al deze informatie wordt gedeeld met een professionele vacaturetekstschrijver. Binnen 3 werkdagen ontvang de vacaturehouder (recruiter) een wervende en voor de doelgroep aantrekkelijke vacaturetekst & wervingsadvies, waarmee hij/zij direct aan de slag kan.

Welk probleem lost de tool op?

Probleem: werving duurt te lang en/of er zijn geen of te weinig goede kandidaten. Er zullen door de inzet van de geautomatiseerde vacature intake (meer en) beter matchende kandidaten solliciteren op de vacature. Voor vacaturehouder en/of recruiter het voordeel dat de vacature intake op een sneller (8-12 minuten), makkelijke (online, anywhere, anyplace, any device) en structurele wijze wordt gedaan en dat er een op doelgroep gerichte wervingsadvies komt met een door professionals geschreven vacaturetekst en dan allemaal binnen 3 werkdagen. Dan is echt supersnel en gemakkelijk.

Hoe werkt de tool?

De recruiter maakt een account aan en stuurt een link naar de vacaturehouder. De vacaturehouder kan dan via deze link het intake proces starten. Indien gewenst kunnen recruiter en vacaturehouder samen gaan zitten en de intake invullen. Dit zal een positief effect hebben op de waardering voor de recruiter door de vacaturehouder. Professioneel en snel. Binnen 3 dagen kan de recruiters wervingsadvies en op doelgroep vacaturetekst delen met de vacaturehouder.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Voordeel voor de klant, de vacaturehouder, HR en recruiter. Sneller een goede vacaturetekst, die op de juiste wijze onder aandacht van de doelgroep kan worden gebracht. Met als gevolg dat er sneller, (meer) en beter matchende kandidaten zullen solliciteren en de vacature sneller kan worden ingevuld. Voordeel voor de kandidaat. Deze juiste kandidaat zal zich eerder herkennen in de vacaturetekst en eerder reageren/solliciteren. Tevens heeft het gebruik van deze tool een positief effect op de workload van de recruiter.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

De vacature intake van Recruitment Accelerator is snel, doelgroepgericht en zo geregeld! Een echte meerwaarde voor alle betrokkenen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER