Textmetrics helpt recruiters bij het schrijven van vacatures. Hiervoor gebruikt het augmented assisted writing op basis van wetenschappelijk bewezen algoritmen. Lees over de recruitment tool van Textmetrics die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2019.

Recruitment tooling van Textmetrics

Omschrijving van de tooling

Met Textmetrics kunnen organisaties de conversie van hun vacatures continu verbeteren. Maar ook de conversie van elke andere tekst: offline en online. Met behulp van Machine Learning en Artificial Intelligence, ondersteunt Textmetrics gebruikers met augmented assisted writing. Alles om ervoor te zorgen dat gebruikers goede vacatures kunnen schrijven, die de juiste kandidaat opleveren.

De algoritmen beoordelen de teksten in realtime. Ze geven uitgebreide tips en trucs zodat de teksten voldoen aan algemene kwaliteitseisen (denk aan branding, stijlgidsen en spelling/grammatica) en/of specifieke vereisten voor de sollicitant (doelgroepen: denk aan opleidingsniveau, geslacht en vaardigheden).

Textmetrics helpt je niet alleen bij het schrijven van betere vacatures, maar bewaakt ook de kwaliteit van al je (online) vacatures en vertelt hoe het nog beter kan. Textmetrics is geïntegreerd in de omgevingen die worden gebruikt door mensen die de vacatures schrijven (denk aan MS Word, Google Docs, vacature management systemen etc.).

Als alle of verschillende afdelingen binnen de organisatie Textmetrics gebruiken, leren de algoritmen de meest effectieve bewoordingen om de doelgroep te laten converteren. Zo kan de afdeling recruitment profiteren van de learnings die marketing, klantenservice en communicatie eerder opdeden.

Textmetrics is een Content Quality Management-systeem dat erop gericht is om de consistentie en conversie van content binnen de hele onderneming te vergroten.

Welk probleem lost de tool op?

Stel je voor: je bent een groot internationaal bedrijf met vestigingen in verschillende landen. Je hebt medewerkers die verschillende talen spreken en verschillende systemen gebruikten. Er is eigenlijk maar één ding dat je graag zou willen: alle werknemers moeten communiceren zoals omschreven staat in je brand books, maar ook foutloos in hun eigen taal. Daarnaast moet je boodschap maximaal bereik hebben door bewoordingen te gebruiken die aantrekkelijk zijn voor de doelgroep/kandidaat.

Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Alle werknemers en recruiters opleiden in hun eigen taal is kostbaar. En hoelang blijft de opgedane kennis hangen, mensen vergeten snel. Bovendien zijn er dingen die je mensen helemaal niet aan kunt leren (denk aan het schrijven voor een mannelijke of vrouwelijke doelgroep, of het hanteren van een betrouwbare schrijfstijl etc.)

Met Textmetrics kan iedereen de best mogelijke teksten schrijven. De algoritmen beoordelen wat mensen schrijven en de augmented assisted writing tool helpt ze. Bijvoorbeeld wanneer hun tekst niet voldoet aan de bedrijfsstandaard of wanneer formuleringen niet aansluiten bij de doelgroep.

Textmetrics zorgt ervoor dat alle content voldoet aan de bedrijfsstandaard en dat het effect op de gewenste kandidaat of doelgroep maximaal is.

Hoe werkt de tool?

De algoritmen worden centraal (denk aan brand management) en lokaal (denk aan een recruiter in een specifiek land of voor een specifieke kandidaat) geconfigureerd. Het systeem is te gebruiken in de omgeving waarin de recruiter werkt, zoals een vacature management systeem, Microsoft Word en meer.

Tijdens het schrijven begint het systeem direct te coachen. Het geeft een melding als een zin of woord te ingewikkeld is voor het gewenste opleidingsniveau van de doelgroep waarvoor gebruikers schrijven. Of als een woord moet worden vervangen door een ander woord, zodat het beter aansluit bij het geslacht van de doelgroep. Gebruikers krijgen ook een melding als belangrijke elementen voor de vacature in kwestie ontbreken. Ze krijgen zelfs tips om woord A in B te veranderen, waardoor het woord beter aansluit bij de persoonlijkheid van de gewenste kandidaat.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Binnen de afdeling recruitment is het mogelijk om de conversie van bepaalde kandidaten met dubbele cijfers te verhogen. We kunnen geen exacte aantallen noemen, maar hebben voor bestaande klanten de instroom van bepaalde kandidaten – bijvoorbeeld vrouwen – met meer dan 10% verhoogd.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Textmetrics is uniek. Onze klanten kunnen bevestigen dat het echt werkt. Daarnaast zijn we een Nederlands bedrijf (met veel Engelstalige werknemers ;-)).

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER