Goede kandidaten in 39 seconden. Lees over de recruitment tool van Recruit Robin die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2019.

Recruitment tooling van Recruit Robin

Omschrijving van de tooling

Wat Robin oplevert:
Recruiters maken het verschil met échte aandacht voor kandidaten. Met Robin automatiseert de recruiter het sourcingproces en krijgt deze 30-40% meer tijd om relaties te bouwen met kandidaten en stakeholders.

Hoe Robin werkt:
Met Robin maakt een recruiter in 39 seconden een zoekopdracht. Terwijl de recruiter in gesprek kan met kandidaten en opdrachtgevers, bouwt Robin shortlists van gekwalificeerde kandidaten. Daarbij verrijkt Robin gevonden profielen met een mailadres en/of telefoonnummer zodat recruiters makkelijk met hen in contact komen.

Voor wie Robin al ‘werkt’:
Sinds de launch werken 65 klanten met Robin. Ze ervaren de voordelen van een kortere time-to-hire als gevolg van meer tijd voor engagement en minder tijd voor sourcing.

Welk probleem lost de tool op?

Recruiters hebben weinig tijd voor échte aandacht.
Een recruiter besteed gemiddeld 30-40% van de tijd aan het zoeken naar kandidaten, terwijl zij de meeste waarde toevoegt in de daaropvolgende stappen in het recruitmentproces. Met Robin automatiseert een recruiter dit proces en heeft hij/zij meer tijd voor het bouwen aan relaties met kandidaten.

Hoe werkt de tool?

“Ik ben Tom Visser, recruiter bij InWork en heb als doel om geschikte IT medewerkers te vinden en plaatsen bij klanten. IT-personeel is schaars en daarom benader ik hen proactief en zo persoonlijk mogelijk.

Op maandag start ik mijn dag met het aanmaken van een campagne in Robin.
Met het opgeven van de vacature-URL en locatie maak ik een zoekopdracht.
Ik kan daarna verder met andere agendapunten terwijl Robin opzoek gaat naar geschikte kandidaten.

De daarop volgende dagen beoordeel ik de gevonden kandidaten en benader ik hen via de contactinformatie die Robin bij een deel van kandidaten heeft toegevoegd. Door het beoordelen van profielen geef ik feedback aan Robin en optimaliseer ik tegelijkertijd de kwaliteit van resultaten.”

Wat levert gebruik van de tooling op?

Gebruiker:
“Bij Personato willen we het verschil maken met meer persoonlijke contactmomenten, met kandidaten en opdrachtgevers.
Ik (Romy Rooijakkers) werk als recruiter en ben dagelijks opzoek naar HR professionals.

Door het gebruik van Robin kan ik bij klanten op bezoek terwijl er gezocht wordt naar goede kandidaten. Daardoor kan ik bij terugkomst op kantoor direct van start met het benaderen van kandidaten en verkort ik de time-to-hire voor mijn opdrachtgevers.”

Klant (waar de gebruiker werkt):
“Een kortere time-to-hire betekent voor ‘agencies’ en ‘corporates’ meer plaatsingen in minder tijd en een hogere klanttevredenheid bij hun opdrachtgevers of interne stakeholders.”

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Niet eerder konden recruiters een shortlist van kandidaten bouwen terwijl zij in gesprek waren met kandidaten en opdrachtgevers.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER