Een slimme intuïtieve SaaS oplossing om zonder development kennis, aantrekkelijke vacature landingspagina’s te maken, specifiek voor recruitment. Lees over de recruitment tool van HippoPage die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2019.

Recruitment tooling van HippoPage

Omschrijving van de tooling

HippoPage is een Saas oplossing waarin je vacature landingspagina’s maakt die mobiel, interactief, deelbaar en meetbaar zijn. Met een HippoPage krijgt een vacature de aandacht die het verdient. HippoPage geeft iedere recruiter laagdrempelig en zonder gebruik van code of developers de mogelijkheid om eenvoudig een vacature landingspagina te maken.

Hoe dan?
Nadat je ingelogd bent maak je via een 3-tal vacature sjablonen, binnen 15 minuten, een vacature landingspagina in je eigen huisstijl. Je kiest foto en video materiaal eenvoudig uit je eigen bestanden of online. Heb je geen geschikte eigen content dan is er een koppeling met de stockfoto’s van Unsplash en Youtube. Eenmaal de pagina gemaakt en metadata voor SEO ingevuld zet je de pagina met één druk op de knop online. In je mail ontvang je de link naar jouw HippoPage.

En nu….Traffic
De HippoPage is eenvoudig te delen via (bedrijfs) social media en WhatsApp. Je kunt voor social media een aparte foto toevoegen om de pagina perfect uit te lichten op het medium.
In de backoffice van HippoPage is een referral tool toegevoegd zodat je nog gerichter traffic kunt genereren. Collega’s worden uitgenodigd de pagina te delen in hun netwerk. Iedere collega krijgt automatisch een unieke link in de email. In het HippoPage dashboard zijn de analytics per HippoPage, per bron en per medewerker te zien. De referral analytics kunnen ook toegankelijk gemaakt worden voor alle deelnemende collega’s. Collega’s zullen trots zijn om een HippoPage te delen.
Indien je zeker wilt zijn dat jouw HippoPage verspreid wordt onder de juiste doelgroep, dan kan de doelgroep persoonlijk benaderd worden via een automated email campagne (tegen meerprijs).

Welk probleem lost de tool op?

Vaak gehinderd door gebrek aan tijd, complexiteit of afhankelijkheid van derde partijen besteden recruiters te weinig aandacht aan een gepersonaliseerde benadering van kandidaten, job branding of het visueel aantrekkelijker maken van vacatures. Dat is jammer want in de huidige arbeidsmarkt verleidt je kandidaten niet meer meer met alleen een platte tekst. Het eerste ‘contact’ met een vacature is vaak mobiel en vluchtig. In dat korte moment moet je de aandacht van de kandidaten vast zien te houden. Beeld zegt daarin meer dan 1000 woorden. Realistische en gerichte content zorgt voor een hogere interesse van goed geïnformeerde kandidaten. HippoPage is de oplossing voor dit probleem door het aanbieden van een betaalbare intuïtieve online tool, toegankelijk voor iedereen, die je in staat stelt om binnen 15 minuten een vacature-landingspagina te bouwen zonder kennis van code en zonder gebruik van developers.

Hoe werkt de tool?

Recruiters kunnen een saaie vacature omschrijving eenvoudig omzetten in een aantrekkelijke landingspagina. Het tool geeft de recruiter de mogelijkheid om los van werken-bij-site eenvoudig gerichte content te verspreiden over een specifieke vacature. Het tool is dermate eenvoudig en ‘no code’ dat zelfs een recruiter het leuk vindt om het te gebruiken. Nadat je bent ingelogd en vacaturenaam, bedrijfsnaam, logo en huisstijl kleur heb ingevuld wordt je door middel van eenvoudige stappen en een drietal sjablonen door de ‘builder’ geleid en kun je binnen 15 minuten je eigen pagina online hebben. De sjablonen zijn specifiek gericht op een vacature, je hoeft dus niet zelf na te denken hoe je een landingspagina inricht en welke content je waar neerzet. Eenmaal klaar dan zet je de HippoPage met één click online zonder zorgen over hosting.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Het grote voordeel is dat je een realistisch beeld van een vacature en bedrijf kunt geven en heel gericht content kunt verspreiden onder de doelgroep via Socialmedia, WhatsApp, Referral of een mailing campagne. Een user kan HippoPage ongelimiteerd gebruiken voor €39 per maand. Indien verspreiding via de eigen doelgroep niet voldoende oplevert dan kan er (tegen meerkosten) gekozen worden voor een persoonlijke verspreiding van de HippoPage onder de doelgroep via een automated mailing-campagne.

HippoPage is een geweldige start van de candidate journey. Het geeft door middel van video en foto een goed beeld waarop de kandidaat een goeie afweging kan maken. Het zorgt ook dat je beter geïnformeerd solliciteert. De HippoPage kent een call to action dmv direct contact (formulier, mail, telefoon) of een solliciteer-button. Alles mobiel.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

HippoPage voorziet in een behoefte. In toenemende mate komt de focus van recruitment te liggen op de dialoog met passieve kandidaten. Je zult kandidaten moeten verleiden om met jouw bedrijf die dialoog aan te gaan. Een saaie PDF met tekst onderscheidt je niet van de concurrentie. Een visueel aantrekkelijke landingspagina met een realistische weergave van de vacature wel. HippoPage is ontstaan vanuit de vraag van recruiters en gemaakt door recruiters.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER