Wat was er hot in 2016? Welke trends en ontwikkelingen had je niet mogen missen? Kijk het allemaal even rustig terug in ons lijstje van de 6 beste bekeken video’s die dit jaar zijn verschenen bij Recruitment Tech TV. Zo krijg je een update over kunstmatige intelligentie, mobiel solliciteren, de lancering van nieuwe platformen, dé trends van 2016 en natuurlijk het Recruitment Tech Event!

6. Impressie vakjurering Recruitment Tech Awards 2016

Het was behoorlijk spannend wat de vakjury vond van de gepresenteerde tools en cases voor de Recruitment Tech Awards. Het zal dan ook niemand verbazen dat toen er een kleine impressie beschikbaar kwam, daar veel naar werd gekeken! Kort na deze video gingen de stembussen open, werden er genomineerden gekozen en kwamen Recruitz.io en USG People als winnaar uit de bus! Enne, misschien kun je uit deze video wel halen waar volgend jaar op gelet gaat worden tijdens de selectie van de Awards.

5. IVY works genomineerd voor de Recruitment Tech Award 2016

Wederom in het kader van de Recruitment Tech Awards is de nominatie van IVY works ook veel bekeken. Tijdens de Nominatietour op 20 oktober kwam Martijn Hemminga langs in Tilburg om de nominatie te overhandigen. In deze video vertelt Pascalle Ligtenberg over de voorspellende en wetenschappelijk onderbouwde people analytics van IVY works. Daarnaast werd de Facebook live-video van Oscar Mager over de Robotisering van Recruitment ook goed bekeken.

4. Matthijs van der Linden (CAK): ‘Recruitmentsysteem en recruitmentsite zijn ruggengraat van recruitment’

Het CAK won in 2015 tijdens het eerste Recruitment Tech Event de Recruitment Tech Award in de categorie best case. In de video vertelt Mathijs van der Linden over hun geïntegreerd online assessment voor het Klant Contact Center. Resultaat: Eerder 300 sollicitanten, nu 62. Eerder 70 kandidaten op eerste gesprek, nu 29. Eerder 28 kandidaten op eindgesprek, nu 17. Een oude maar gouden video om nog eens terug te kijken!

3. Lars Wetemans (Recruitz.io): ‘Onze technologie leert zelf wat de beste wervingscampagne is’

Het is niet verrassend dat een van de winnaars van dit jaar van het Recruitment Tech Event in deze toplijst is komen te staan. Een terechte kampioen dus. In deze video vertelt Lars Weteman over Recruitz.io. Dit is het eerste artificial intelligence platform voor recruitment ter wereld. In de video ontdek je voor wie de tooling bedoeld is en waarom de focus ligt op op social media.

2. Video serie | De 16 meest innovatieve recruitmenttools van 2016

In deze serie worden 16 trends van 2016 uitgelicht door Oscar Mager voor Recruitment Tech TV. Omdat ze allemaal erg goed bekeken zijn staat de complete serie op de tweede plek in deze ranglijst. Leuk om eens terug te kijken welke trends zich hebben doorgezet en welke (nog) niet. Je kunt hier deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 bekijken.

1. René Bolier (OnRecruit): ‘iidentify laat werkgevers ontdekken wie bij hen wil werken’

Ook is er veel interesse geweest in de lancering van het nieuwe platform iidentify. Dit recruitmentplatform maakt het mogelijk voor de kandidaat om werkgevers te ontdekken en met ze in contact te komen. Bedrijven bouwen hierdoor een talentpool op van mensen die interesse in hen hebben. Recruitment Tech TV sprak met René Bolier van OnRecruit, het bedrijf achter iidentify.

Welke video is jouw favoriet van 2016? Deel het hieronder bij de reacties!

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER