Deze handige tools helpen recruiters met de 'deliverability' van hun e-mails

E-mail is een populaire manier om als recruiter in contact te komen met je kandidaten. WizardSourcer maakte een lijst van handige tools voor recruitment via e-mail.

Recruitment via e-mail

Neem de tijd om een fraaie e-mail te sturen. Stuur niet hetzelfde bericht naar elke lead. Je beseft het misschien niet – maar je zou degene kunnen zijn die als spam wordt beschouwd. WizardSourcer maakte een overzicht van vier handige tools die recruiters een handje kunnen helpen bij hun recruitment via e-mail.

Mail-Tester

Is een gratis tool die je e-mailscores analyseert. Het is een minder geavanceerde versie waarmee je tot drie e-mailberichten per dag gratis kunt versturen. Je gaat gewoon naar hun website en kopieert het voor jou gegenereerde e-mailadres. Vervolgens stuur je je e-mail naar dit adres en krijg je een rapport.

Je krijgt een score (0-10), waarbij 10 het hoogste is. Als je een score van 5-6 krijgt dan moet je waarschijnlijk actie ondernemen en investeren in een e-mail tool. Dit is geweldig voor onafhankelijke recruiters/sourcers die geen groot budget hebben om dit probleem te beoordelen. Je kunt deze informatie meenemen en later investeren.

Spam Check

Dit is een gratis tool om je algehele e-mail deliverability te controleren. Deze tool geeft je een basisscore om te helpen analyseren wat er met je e-mails gebeurt. Belangrijk: hoe lager de score, hoe beter. Alles wat in de buurt van 5 of hoger komt, wordt waarschijnlijk automatisch als spam gemarkeerd door de e-mailproviders van jouw mogelijke kandidaten.

GlockApps

Het is zinvol om te investeren in een goed ontwikkelde tool die al je basisbehoeften kan dekken. Deze tool heeft een aantal geavanceerde functies als inbox checkers, reputatiecontroles, bounce-analyse, standaard sjablonen en algemene inhoudsanalyse. Je kan eenvoudig een demo aanvragen om zo alle voordelen van deze tool te zien.

Glockapps werkt met alle grote e-mailhostingsites zoals Mac, Gmail, Outlook, Yahoo en Hotmail. Zodra je inlogt en in het dashboard gaat, krijg je de opdracht om de trackcode te plakken die je in staat stelt om alle e-mailanalyses te volgen. Nadat je een e-mail hebt verzonden, krijg je informatie die in de tool wordt vermeld. Het zal inhoudelijke aanpassingen en ideeën voorstellen bij eventuele negatieve resultaten.

MailGun

Deze tool is wat geavanceerder en zou kunnen worden gebruikt om een klein wervingsbureau te ondersteunen met hun e-mail behoeften. Je deliverability wordt beïnvloed door een veelheid van factoren zoals je branche, verzendvolume en afzenderreputatie. Het is zinvol om te investeren in een grootschalige tool als je een team van recruiters hebt dat sterk afhankelijk is van e-mail. Wanneer je je aanmeldt voor een account krijg je een accountmanager toegewezen. Zij zullen de huidige staat van jouw e-mailstrategie en -infrastructuur beoordelen en je adviseren over hoe jeeen deliverabilitystrategie op maat van jouw bedrijf kunt ontwikkelen.

Meer tools

Wil je meer handige tools voor recruiters leren kennen? Hieronder hebben we de belangrijkste op een rij gezet.

Bron: WizardSourcer

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER