Vijf handige tools voor recruiters om contactgegevens te achterhalen

Heb je ooit een veelbelovende kandidaat gevonden maar wist je niet hoe je contact met diegene kon opnemen? Recruitment Tech zet vijf tools op een rij die je helpen iemands e-mail, telefoonnummer of andere contactinformatie te achterhalen.

Prophet
Prophet is een tool die als Chrome-extensie is te downloaden. Hiermee kan je e-mails, telefoonnummers en social media-profielen vinden. Wanneer je op het social media-profiel van een kandidaat zit, zal de extensie van Prophet andere profielen, contactgegevens en verder vindbare informatie toevoegen.

Lusha
Lusha is een handige tool om telefoonnummers en contactgegevens van mensen te achterhalen. Deze Chrome-extensie scant automatisch de profielpagina die je bezoekt en biedt de meest actuele contactgegevens, naar eigen zeggen volledig in overeenstemming met de vereiste gegevensverordeningen. Lusha ondersteunt momenteel LinkedIn, Salesforce en Twitter.

Hunter
Hunter is een populaire en eenvoudige tool die e-mailadressen zoekt op websites. Het doorzoekt een domein en zal alle adressen tonen die te vinden zijn. Hunter kan de adressen ook verifiëren. Als je het meer gaat gebruiken en meer aanvragen doet, is een betaald account wellicht een handige optie, maar voor sporadisch gebruik is het gratis account ook voldoende.

People Search
Net als Prophet en Lusha is People Search een extensie die via Chrome gedownload kan worden. People Search is gratis en doorzoekt in enkele seconden meerdere bronnen en toont vervolgens een volledig profiel met contactinformatie.

Jobjet
Jobjet is een gratis web-app waarmee je contactgegevens kan ontvangen van mogelijke kandidaten. Met Jobjet is het ook mogelijk om contact op te nemen en een lijst te maken van kandidaten waarmee je bijvoorbeeld contact hebt gehad.

Meer tools

Wil je meer handige tools voor recruiters leren kennen? Hieronder hebben we de belangrijkste op een rij gezet.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

  1. Erwin, thank you for this useful article! I would like to add one more tool you might like: Improver https://improver.io/. This Chrome extension will help you to find personal emails for LinkedIn profiles. It has great match rate and friendly design.

LAAT EEN REACTIE ACHTER