Vijf onmisbare tools die je recruitment via Facebook een boost geven

Met meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers is Facebook ook in 2018 nog razend populair. Ook voor recruiters is dit sociale medium een bron van informatie. Recruitment Tech zet daarom vijf onmisbare tools voor werving via Facebook op een rijtje.

Zoektocht

Als we het hebben over recruitment via Facebook, gaat het niet enkel over het plaatsen van vacatures. Door het enorme aantal gebruikers zitten op Facebook ook bijvoorbeeld de latent werkzoekenden. Onderstaande vijf tooling zullen de recruiter zeker helpen in zijn zoektocht naar geschikte kandidaten via Facebook.

Autoscroll

Deze tool, die via de Chrome Webstore eenvoudig te installeren is in deze webbrowser, maakt het mogelijk om een hele pagina in één keer door te scrollen of compleet te laden. Dit is erg handig wanneer je een lijst met Facebookprofielen hebt gevonden die aan jouw zoekopdracht voldoet.

Crystal

Crystal is een tool die een persoonlijkheidsprofiel opstelt aan de hand van social media-kanalen van een persoon. Na het aanmaken van een account en het installeren van de plugin, is het mogelijk om op (onder andere) Facebook een omschrijving van een persoon te ontvangen. Crystal geeft daarin bijvoorbeeld aan hoe je de persoon in kwestie het beste kan aanspreken en hoe je je mails naar deze persoon moet opstellen.

Social revealer

Social revealer is ook een handige tool die eenvoudig via de webstore van Chrome gedownload kan worden. Eenmaal aan de browser toegevoegd is het mogelijk om met één muisklik allerlei extra informatie over kandidaten te vinden, zoals locaties, wat hun hobby’s zijn en wie hun huidige en oud-collega’s zijn.

Smart JobBoard

Met Smart JobBoard is het mogelijk om snel en eenvoudig vacatures te syncen van je jobboard naar Facebook. Deze blijft ook up-to-date, dus wanneer er zaken worden toegevoegd, aangepast of weggehaald, zal dit ook op Facebook gebeuren. Kandidaten kunnen aan de hand van keywords de vacature vinden en worden vervolgens via Facebook doorgestuurd naar het oorspronkelijke jobboard.

Work4 Labs

Een grote speler op het gebied van social recruiting is Work4 Labs. Hun tool maakt het mogelijk om, met vacatures, evenementen en bedrijfsnieuws, direct op de tijdlijn van de kandidaat te verschijnen. Het biedt tevens de mogelijkheid om vacatures te posten op de Facebook-pagina van een bedrijf. Deze kunnen ook worden gedeeld door mensen met een connectie die eventueel interessant zou zijn voor de vacature.

Heb jij de Recruitment Tech Guide 2020 al in huis?

Recruitment Tech Guide 2020

De Recruitment Tech Guide 2020 staat vol met inspiratie voor als je meer wilt halen uit jouw recruitment met tooling. Dit is de tweede editie van het jaarmagazine over recruitmenttechnologie. Benieuwd naar de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Hier vind je de inhoud. Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €19,50!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER