Vijf onmisbare tools die je recruitment via Facebook een boost geven

Met meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers is Facebook ook in 2018 nog razend populair. Ook voor recruiters is dit sociale medium een bron van informatie. Recruitment Tech zet daarom vijf onmisbare tools voor werving via Facebook op een rijtje.

Zoektocht

Als we het hebben over recruitment via Facebook, gaat het niet enkel over het plaatsen van vacatures. Door het enorme aantal gebruikers zitten op Facebook ook bijvoorbeeld de latent werkzoekenden. Onderstaande vijf tooling zullen de recruiter zeker helpen in zijn zoektocht naar geschikte kandidaten via Facebook.

Autoscroll

Deze tool, die via de Chrome Webstore eenvoudig te installeren is in deze webbrowser, maakt het mogelijk om een hele pagina in één keer door te scrollen of compleet te laden. Dit is erg handig wanneer je een lijst met Facebookprofielen hebt gevonden die aan jouw zoekopdracht voldoet.

Crystal

Crystal is een tool die een persoonlijkheidsprofiel opstelt aan de hand van social media-kanalen van een persoon. Na het aanmaken van een account en het installeren van de plugin, is het mogelijk om op (onder andere) Facebook een omschrijving van een persoon te ontvangen. Crystal geeft daarin bijvoorbeeld aan hoe je de persoon in kwestie het beste kan aanspreken en hoe je je mails naar deze persoon moet opstellen.

Secret revealer

Secret revealer is ook een handige tool die eenvoudig via de webstore van Chrome gedownload kan worden. Eenmaal aan de browser toegevoegd is het mogelijk om met één muisklik allerlei extra informatie over kandidaten te vinden, zoals locaties, wat hun hobby’s zijn en wie hun huidige en oud-collega’s zijn.

Smart JobBoard

Met Smart JobBoard is het mogelijk om snel en eenvoudig vacatures te syncen van je jobboard naar Facebook. Deze blijft ook up-to-date, dus wanneer er zaken worden toegevoegd, aangepast of weggehaald, zal dit ook op Facebook gebeuren. Kandidaten kunnen aan de hand van keywords de vacature vinden en worden vervolgens via Facebook doorgestuurd naar het oorspronkelijke jobboard.

Work4 Labs

Een grote speler op het gebied van social recruiting is Work4 Labs. Hun tool maakt het mogelijk om, met vacatures, evenementen en bedrijfsnieuws, direct op de tijdlijn van de kandidaat te verschijnen. Het biedt tevens de mogelijkheid om vacatures te posten op de Facebook-pagina van een bedrijf. Deze kunnen ook worden gedeeld door mensen met een connectie die eventueel interessant zou zijn voor de vacature.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 5e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 21 november 2019. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER