Optimaliseer je recruitment via LinkedIn met deze 5 tools

Het is een open deur, maar LinkedIn is onder recruiters razend populair. Dit sociale medium is immers een bron van informatie. Recruitment Tech zet daarom vijf onmisbare tools voor werving via LinkedIn op een rijtje.

Crystal

Crystal is een tool die een persoonlijkheidsprofiel opstelt aan de hand van social media-kanalen van een persoon. Na het aanmaken van een account en het installeren van de plugin, is het mogelijk om op (onder andere) LinkedIn een omschrijving van een persoon te ontvangen. Crystal geeft daarin bijvoorbeeld aan hoe je de persoon in kwestie het beste kan aanspreken en hoe je je mails naar deze persoon moet opstellen.

LinkedInX

Word je ook zo moe van de berichten van LinkedIn dat je de zoekfunctie voor een bepaalde tijd niet meer mag gebruiken? Dan hebben we goed nieuws: met de tool van SourceHub werk je je voorbij dit zoeklimit van LinkedIn. Dit is dé oplossing voor gebruikers met een gratis LinkedIn-account. Via deze tool kan je kandidaten zoeken zonder dat je je limiet bereikt.

Locksmith

Als gratis LinkedIn-gebruiker heb je alleen toegang tot volledige namen en profielen van eerste- en tweegraads contactpersonen. Elk contact buiten dit netwerk zal worden weergegeven met de eerste letter van de achternaam of alleen als “LinkedIn Member”. Met Locksmith omzeil je dit eenvoudig. Deze tool vindt de volledige profielen van derdegraads connecties en personen waarmee je helemaal geen connectie hebt.

Rapportive

Rapportive kan ook gezien worden als een extensie voor je Gmail, maar maakt het geen minder fraaie toevoeging voor je recruitment via LinkedIn. Van elke persoon van wie je een e-mail krijgt, of waar je een mail naar stuurt, krijg je het LinkedIn-profiel te zien in Gmail. Dit biedt de recruiter de kans een netwerk op te bouwen aan kandidaten direct vanuit zijn of haar eigen mailaccount.

Lusha

Lusha is een handige tool om telefoonnummers en contactgegevens van mensen te achterhalen. Deze Chrome-extensie scant automatisch de profielpagina die je bezoekt en biedt de meest actuele contactgegevens, naar eigen zeggen volledig in overeenstemming met de vereiste gegevensverordeningen. Lusha ondersteunt momenteel onder meer LinkedIn, Salesforce en Twitter.

Meer tools

Wil je meer handige tools voor recruiters leren kennen? Hieronder hebben we de belangrijkste op een rij gezet.

Heb jij de Recruitment Tech Guide 2020 al in huis?

Recruitment Tech Guide 2020

De Recruitment Tech Guide 2020 staat vol met inspiratie voor als je meer wilt halen uit jouw recruitment met tooling. Dit is de tweede editie van het jaarmagazine over recruitmenttechnologie. Benieuwd naar de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Hier vind je de inhoud. Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €19,50!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER