Deze startups gaan het maken in 2019 (IV): Neurolytics

Ze pronken op de cover van deze Recruitment Tech Guide 2019: vier veelbelovende Nederlandse recruitment tech startups. Equalture, Saleskandidaat, UnderstandLing en Neurolytics stellen zichzelf voor aan het recruitmentpubliek aan de hand van de 5W’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. In deel IV stelt Belen Hein Neurolytics voor.

Wie?

Belen Hein, Founder Neurolytics.

Wanneer zijn jullie opgericht?

“In 2017 zijn wij begonnen met het ontwikkelen van ons idee en een proof of concept aan de hand van het bouwproces bij Holland Startup. In 2018 zijn wij officieel als B.V. opgericht en zitten wij aan de Maliebaan in Utrecht.”

Wat houdt jullie tool in?

Belen Hein, Neurolytics

“Onze tool analyseert video’s van kandidaten om informatie te geven over soft skills. We testen op dit moment drie verschillende modules. In de eerste module worden kandidaten getest op de fit met de organisatie door het analyseren van biologische reacties op de cultuur van de organisatie, dit kan door middel van tekst of door video. Bij de tweede module sturen kandidaten een motivatievideo die wij analyseren. In de derde module volbrengen kandidaten een cognitieve test. In ons prototype doorlopen kandidaten deze drie modules en meten wij met gevalideerde neurowetenschappelijke en computer vision methoden soft skills zoals onder meer motivatie en stress.”

Waar richten jullie je op?

“We focussen ons in deze fase op recruitment assessment en (pre-)selectie. Wij zien het als essentieel voor organisaties en kandidaten om de juiste match te vinden en daarvoor is objectieve informatie van hoge kwaliteit nodig om een positief verschil te maken. Ons doel is het gelukkig maken van mensen, door ze te matchen met bedrijven en rollen waar ze zich thuis voelen en dagelijks optimaal presteren.”

Waarom zouden organisaties jullie tooling moeten gebruiken?

“Organisaties die kosten willen verlagen en de snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid van hun recruitment proces willen verhogen zullen profiteren van onze tool. We werken momenteel samen met pilot klanten om onze tools verder te testen en ontwikkelen.”

Deel I: Equalture
Deel II: Saleskandidaat
Deel III: UnderstandLing
Deel IV: Neurolytics

Recruitment Tech Guide 2019

Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2019-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €16,50.

De Recruitment Tech Guide 2019 is een handzaam A5 jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER