De vakjury met van links naar rechts: Eric Houwen, Marieke van Heek, Patrick Boonstra, Lianne Toebes en Ron Jansen

De vakjury van de Recruitment Tech Awards 2018 hebben uit 20 inzendingen 5 cases en maar liefst 7 tools opgenomen in de Voorselectie. Bij de tools eindigden meerdere leveranciers met hetzelfde aantal punten, waardoor de vakjury heeft besloten 7 partijen uit te nodigen om 1 oktober te komen presenteren.

7 tools in de Voorselectie

De 7 tools die in de Voorselectie 2018 zitten zijn (op alfabetische volgorde):

 • Flipbase
  Authentieke en persoonlijke video content die de kandidaten verleidt om te solliciteren. 
 • Hoooop.nl
  Hoooop.nl geeft toegang tot de arbeidsmarkt aan mensen die niet de Nederlandse taal kunnen begrijpen, lezen en schrijven en willen werken.
 • Intelligence Group
  Alle actuele arbeidsmarkt- en recruitmentinformatie van 28 Europese landen op één plek om effectief internationaal te werven.
 • OnRecruit
  Door het verrijken van kandidaten in het ATS maken wij van recruiters, champions! Hoe? Door in het ATS aan te geven welke kandidaten benaderd moeten worden.
 • Recruitment Builders
  Een unieke innovatieve manier van leren, namelijk een Virtual Reality Training voor het voeren van succesvolle selectiegesprekken.
 • RecruitNow
  RecruitNow | Cockpit is ‘dé online recruitment software specifiek voor de uitzendbranche’, waarbij het werkproces en de gebruikerservaring centraal staat.
 • Starred
  Starred biedt je inzichten waarmee je echt aan de slag kunt. Je kunt de candidate journey meetbaar verbeteren.

5 cases in de Voorselectie

De 5 cases die in de Voorselectie 2018 zitten zijn (op alfabetische volgorde):

 • Alliander
  Middels de 360° VR Experience bereikt Alliander (toekomstige) technici laten zien en voelen, maar vooral beleven hoe mooi het werken bij Alliander is.
 • A.S. Watson
  Maak kennis met Matthijs, onze virtuele recruiter! Hij helpt jou op weg om bij ons te komen werken!
 • Gemeente Utrecht
  Innovatieve aanpak door te selecteren uit hyper persoonlijke online presentaties van kandidaten opgebouwd uit o.a. game-based assessment en videopitch.
 • Persgroep
  De VacatureVerbeteraar in het plaatsingsproces van Nationale Vacaturebank leidt tot 3x meer sollicitaties,2x meer views en een verdubbeling van conversie.
 • VNOM
  Elke websitebezoeker die werkzoekend is een unieke candidate experience geven op de website o.b.v. gepersonaliseerde content en beïnvloedingstechnieken.

Minder cases

Dit jaar zijn er 20 inzendingen ontvangen, 3 minder dan in 2017. Het aantal cases is helaas teruggevallen van 9 vorig jaar naar 5 dit jaar. ‘Ondanks dat er minder cases zijn, is het niveau goed. Zowel tooling als cases worden steeds beter onderbouwd. Dit jaar kon je voor het eerst ook een motivatievideo meesturen, wat een inzending echt verrijkt,’ aldus Van Heek. ‘Met name bij de tooling liggen de scores heel dicht bij elkaar, vandaar dat we besloten hebben om er 7 uit te nodigen in plaats van de 5.’

Naast juryvoorzitter Marieke van Heek (Compagnon), bestaat de vakjury uit Eric Houwen (Recruiters United), Ron Jansen (RecruitmentMakers), Lianne Toebes (Lidl), Patrick Boonstra (zelfstandig expert) en Frank Roders (Compagnon).

Planning Recruitment Tech Awards

De 12 inzendingen die in de Voorselectie zitten presenteren maandagmiddag 1 oktober aan de vakjury in Utrecht. Vervolgens kiest de vakjury per categorie maximaal 3 nominaties. Maandag 22 oktober worden de genomineerden bekendgemaakt en de dag erop start de publieksjury. De uitslag van de vakjury en de publieksjury samen bepaalt uiteindelijk wie 22 november tijdens het Recruitment Tech Event in Utrecht de 4e editie van de Recruitment Tech Awards gaan winnen. De Recruitment Tech Awards worden ook voor het vierde jaar mede mogelijk gemaakt door Compagnon.

Recruitment Tech Event 2018

Het Recruitment Tech Event informeert en inspireert over recruitmenttechnologie waar je in 2018 niet omheen kunt. Met 3 inspirerende keynotes, 18 verdiepende breakouts, innovatieve demo’s en… de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2018. Tot 1 oktober profiteer je nog van de early bird.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER