Voicegestuurd vacatures zoeken voor niet-native taligen en analfabeten (Hoooop.nl)

Hoooop.nl geeft toegang tot de arbeidsmarkt aan mensen die niet de Nederlandse taal kunnen begrijpen, lezen en schrijven en willen werken. Lees over de recruitment tooling van Hoooop.nl die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2018.

Recruitment tooling van Hoooop.nl

Omschrijving van de tooling

De taal niet kunnen lezen, spreken of schrijven behoort tot de grootste problemen om analfabeten, expats, spouses en immigranten/vluchtelingen te laten integreren op een lokale arbeidsmarkt. Nu proberen sommige uit deze doelgroepen, middels omvangrijke knip- en plaksessies in Google Translate, hier een weg in proberen te vinden. Wij wilden de brug dichten tussen deze groep en de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat lukt en wat blijkt, de technologie is nagenoeg overal op de wereld te gebruiken.

Hoe werkt het?
Je opent de webapp www.hoooop.nl op je telefoon en deze leest je locatie en taalinstellingen van je telefoon. In jouw taal wordt je vervolgens de vraag gesteld (voicetechnologie) welke baan je zoekt. Je antwoordt in jouw taal en na bevestiging dat het juiste is ‘verstaan’ door Hoooop, worden alle relevante vacatures in een straal van 30km om jou heen opgehaald, vertaald naar jouw taal en beschikbaar gemaakt om voorgelezen of gelezen te worden. Alles is voice & touch gestuurd.
Als de vacaturetekst aanspreekt kan ook rechtstreeks vanuit de webapp worden gebeld naar het telefoonnummer uit de vacature of op een andere manier worden gesolliciteerd.

Slimme koppeling van meerdere technologieën en big data
Het is de koppeling van meerdere API’s van Google (gedaan door Webavance ) , gekoppeld aan de algoritmes van Intelligence Group en de big data van Jobdigger. Door slim gebruik te maken van bestaande technologieën en data, kan een doelgroep die nu nagenoeg geen toegang heeft tot de arbeidsmarkt, toegang krijgen. Daarin is het een stap vooruit voor iedereen die wil werken en nu niet de Nederlandse taal machtig is.

Wat levert gebruik van de tooling op?

  • Heel veel sneller proces dan het handwerk en knippen en plakken dat mensen nu doen m.b.v. Google Translate
  • Toegang tot vacatures die voorheen niet gezocht en gevonden konden worden
  • Een tooling die mensen ‘insluit’ op de arbeidsmarkt in plaats van ‘uitsluit’
  • Tooling die jou/mij overal op de wereld potentieel kan voorzien van lokale vacatures

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Hoooop.nl functioneert, maar is in beta versie. Er zijn nog veel verbeteringen mogelijk. Deze award zou hoooop.nl moeten helpen om de brug te bouwen naar partijen als het UWV, het ministerie van Sociale Zaken, de UN en/of investeerders om mee door te pakken op deze sociale innovatie en de arbeidsmarkt echt transparanter te maken voor doelgroepen die dat nodig hebben. De Award zou de extra steuntje in de rug kunnen zijn.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER