Authentieke en persoonlijke video content die de kandidaten verleidt om te solliciteren. Creëer, beheer en publiceer het met Flipbase. Lees over de recruitment tooling van Flipbase die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2018.

Recruitment tooling van Flipbase

Omschrijving van de tooling

Waarom weten wij pas waar en met wie wij komen te werken op onze eerste werkdag?

Werkzoekenden zijn al eerder in het proces nieuwsgierig naar een echt beeld van de organisatie, de mensen en cultuur. Onze employer branding module stelt HR-professionals in staat om eenvoudig video content te creëren, beheren en publiceren.

1 Creëren

Geef jouw collega’s een duidelijk doel en tips voor het opnemen van een video, bijvoorbeeld door ze een vraag te laten beantwoorden. Kies vervolgens welke collega’s jij uit wilt nodigen en verstuur de uitnodiging in één keer naar één of meerdere mensen.

2 Beheren

Alle video’s komen direct binnen in jouw eigen employer branding module. Binnen de module kun jij, samen met jouw HR-collega’s, alle video content bekijken en beoordelen. De module is daarnaast volledig te integreren in een bestaand HR/recruitment software pakket zodat jij alle content direct in jouw workflow tot je beschikking hebt.

3 Publiceren

Na goedkeuring van de gecreëerde video content kun jij de video’s direct delen via de gewenste kanalen. Hierbij kun jij denken aan o.a. social media, de werken-bij/vacaturepagina en/of onboarding. Binnen de employer branding module heb jij direct de gewenste deelopties/formaten tot je beschikking.

Wat levert gebruik van de tooling op?

  • Kostenbesparing op videoproducties
  • Beter werkgeversmerk, vanwege de persoonlijke aanpak
  • Meer traffic op social media
  • Meer sollicitaties
  • Een betere match en cultural fit, vroeg in het proces
  • Een leuke manier om collega’s te betrekken in de werving

Werkgevers kunnen zich op een onderscheidende manier presenteren, zij geven als het ware een kijkje achter de schermen door collega’s aan het woord te laten. Hierdoor kan de kandidaat een reëel beeld vormen van de organisatie(cultuur) en sneller een beslissing maken of hij bij de organisatie past.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

De vacaturetekst is te beperkt en volledig gebaseerd op harde criteria. Wij zijn steeds meer bezig met de soft skills van de kandidaat, maar hoe zit het met de soft skills van de werkgever? Een werkzoekende wil het verhaal van een directe collega horen en een indruk krijgen van de werkomgeving en cultuur. Flipbase biedt werkgevers de mogelijkheid om d.m.v. authentieke video content de arbeidscommunicatie persoonlijk te maken en hierdoor sneller de juiste kandidaat verleiden om te solliciteren.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER