Dit zijn de populairste berichten van 2020: Van tech in coronatijd tot Google for Jobs

Ook op het gebied van recruitmenttechnologie was 2017 weer een interessant jaar, met als klap op de vuurpijl natuurlijk het Recruitment Tech Event. Graag blikken we terug op een jaar vol nieuwe kennis en ontwikkelingen, aan de hand van de tien populairste artikelen op de website van afgelopen jaar.

10. Interview met Nicolas Speeckaert van Skeeled op HR Tech World Congress

Op het HR Tech World Congress 2016 in Parijs spraken we met Skeeled. Skeeled is een startup die het digitaliseren en automatiseren van het recruitmentproces ondersteunt. Het combineert multiposting, geautomatiseerde (video)screening en ranking van kandidaten op geschiktheid met de functionaliteiten van een recruitmentsysteem. Na een sollicitatie wordt de potentiële werknemer automatisch gerangschikt op kwaliteit overeenkomstig met de vacature en in vergelijking met andere kandidaten. Lees verder.

9. Onboarding van nieuwe medewerkers: trends en toolings

Sommigen zien onboarding slechts als de volgende stap in de recruitment lifecycle. Anderen misschien zelfs als de laatste, saaie stap van het plaatsingsproces. Dat is jammer, want het kan juist een grote impact hebben op je bedrijf. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het niet alleen de reputatie van een bedrijf een boost geeft, maar ook wat het op kan leveren. Lees verder.

8. Oscar Mager: ‘Bots gaan het recruitmentvak veranderen’ (video)

Een nieuwe technologische revolutie gaat recruitment de komende jaren fundamenteel veranderen, zo vertelde Oscar Mager in de keynote Botification of Recruitment tijdens het Recruitment Tech Event 2016. Intelligente machines nemen grote delen van de menselijke interactie en selectie over van recruiters. Hoe dat gebeurt legde Oscar uit in deze video. Lees verder.

7. 5 redenen waarom je als recruiter Demo_Day op 8 juni niet mag missen

Op 8 juni 2017 vond de eerste editie van Recruitment Tech Demo_Day plaats, waar twintig leveranciers van recruitmenttechnologie klaarstonden om je de nieuwste technologie te laten zien én uitproberen. Toch gemist? Geen zorgen, want op 7 juni 2018 organiseert Recruitment Tech de tweede Demo_Day! Lees verder.

6. Kunstmatige intelligentie in het recruitmentvak: alles wat je moet weten

Artificial intelligence en machine learning zijn buzzwords in HR-land. Maar wat is het precies, wat heb je eraan en hoe wordt het ingezet in recruitment? In deze serie wordt er dieper ingegaan op deze ontwikkeling. Lees verder.

5. Marlise Mahieu, Soosr: ‘7% referral kandidaten zorgt voor meer dan 40% aannames’

Via een reward system worden medewerkers beloond voor het online verspreiden van vacatures en nieuws via hun social media kanalen, oftewel referral recruitment. Soosr digitaliseert dit proces. Recruitment Tech sprak met Marlise Mahieu, founder van Soosr, om meer te weten te komen over deze nieuwe referraltool. Lees verder.

4. Vakjury kiest 5 cases en 5 tools voor Voorselectie Recruitment Tech Awards 2017

Op 23 november 2017 zijn voor de derde keer de Recruitment Tech Awards uitgereikt. Olympia won in de categorie ‘Best case’ en OnRecruit in de categorie ‘Best tooling’. In dit artikel hebben we alle genomineerde cases en tools op een rijtje gezet. Lees verder.

3. Voldoet jouw recruitmentproces al aan de nieuwe privacy wetgeving (AVG/GDPR)?

Vanaf 25 mei 2018 wordt de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Uit onderzoek blijkt dat slechts 2% van de organisaties hieraan voldoet. Hoe zit het precies met deze verordening? Het antwoord wordt in dit artikel gegeven. Lees verder.

2. Laurent Scholten, Wonderkind: ‘Onze plannen liggen in het buitenland’

In 2016 won Recruitz.io de Recruitment Tech Award in de categorie ‘Best tooling’ met hun volledig geautomatiseerde platform voor vacature marketing. Recruitment Tech TV sprak met mede-oprichter Laurent Scholten van Recruitz.io over wat er allemaal is gebeurd bij de startup, naast het winnen van de award. Lees verder.

1. Kunstmatige intelligentie in het recruitmentvak: de voor- én nadelen

Artifical intelligence (AI) kan de mensheid veel brengen, maar tegelijkertijd nemen ook de zorgen omtrent dit onderwerp toe. In dit meest gelezen artikel van 2017 heeft Recruitment Tech de voor- en nadelen van AI op een rijtje gezet. Lees verder.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER