Leesvoer voor bij de kerstboom: dit mag je in 2021 niet gemist hebben, van neuro-analyse in recruitment tot blockchain

Het einde van 2021 zit er natuurlijk aan te komen en daarom heeft Recruitment Tech een selectie gemaakt van de interessantste en opmerkelijkste berichten over recruitment en tech die je dit jaar zeker niet gemist mag hebben.

De opkomst van deepfake technologie: Kans of bedreiging voor recruitment?

We zijn eraan gewend dat technologie zich snel ontwikkelt en met nieuwe en verrassende updates en oplossingen komt. Veel recruiters en sourcers zijn dol op artificial intelligence (AI) omdat het het werk makkelijker maakt en de ervaring van de kandidaat verbetert. Maar of dat voor deepfake technologie ook geldt lees je in dit artikel

Hoe virtual reality (VR) racisme op de werkplek aanpakt

Als je op het werk bent en een van je collega’s maakt een racistische opmerking, zou je dit dan laten gaan? De Amerikaanse startup Vantage Point pakt dit aan met virtual reality.

Hoe virtual reality (VR) racisme op de werkplek aanpakt

Neuro-analyse in recruitment: Inspelen op de hersenactiviteiten van kandidaten en sollicitanten

Is het mogelijk om het keuzeproces van een kandidaat te beïnvloeden? Daarvoor zal eerst moeten gekeken hoe dit proces in z’n werk gaat. Neuromarketing speelt in op neuro-analyse. In dit artikel zet Recruitment Tech op een rij hoe neuromarketing in recruitment in z’n werk gaat en welke opties hiervoor zijn.

Wat je weten moet over recruitment en de blockchain

Blockchain is een term die inmiddels overal opduikt, voornamelijk bekend van cryptocurrencies zoals Bitcoin. Maar wat is blockchain precies? En welke waarde kan het hebben voor recruitment?

Wat je weten moet over recruitment en de blockchain

Beluister de Staffing Tech podcasts en laat je inspireren door de trends van 2022

Waar recruitmenttechnologie zich vooral richt op de front office, gaat staffing tech ook over de back office. In een serie themagesprekken ging Recruitmenttech.nl-oprichter Martijn Hemminga in gesprek met een aantal staffing tech partijen, waarvan de podcasts hier terug te luisteren zijn. In de eerste aflevering, hieronder terug te luisteren, waren we te gast in Utrecht bij Joram Timmerman, co-founder van Byner: “Staffing tech zal in Nederland altijd te maken hebben met menselijk handelen.”

Bias in recruitment, hoe staat het ervoor?

Discriminatie is ook in recruitment een hot topic. Hoe groot is het probleem van discriminatie en bias in recruitment en hoe lossen we het op? In de serie ‘Bias in recruitment’ staat Recruitment Tech stil bij dit onderwerp en hoe tooling hierin een belangrijke rol kan spelen. “Discriminatie is misschien 5 tot 10% van het probleem op de arbeidsmarkt, onbewuste vooroordelen zijn 90% van het probleem.”

Dit was 2021; vooruitblik op 2022

Woensdag 8 december vond de Recruitment Tech Monthly weer plaats, ditmaal de heuse eindejaarsspecial met als speciale gast Marnix de Groot. Hij stond samen met host Martijn Hemminga stil bij het nieuws op gebied van recruitment en technologie in 2021, een vooruitblik op 2022 én de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2021. Hieronder kijk je de Monthly terug, hier vind je de podcast.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER