Leesvoer voor bij de kerstboom: dit mag je in 2021 niet gemist hebben, van neuro-analyse in recruitment tot blockchain

Het einde van 2020 zit er natuurlijk aan te komen en daarom heeft Recruitment Tech een selectie gemaakt van de interessantste en opmerkelijkste berichten over recruitment en tech die je dit jaar zeker niet gemist mag hebben.

In deze Nederlandse steden zitten de meeste recruitment tech bedrijven

Zoeken leveranciers van recruitmenttechnologie elkaar op, net als in Silicon Valley? Met deze vraag als uitgangspunt analyseerden we de ruim 200 leveranciers die op de Recruitment Tech Landscape en in het leveranciersoverzicht te vinden zijn. Bekijk de interactieve kaart om te zien welke tech hotspots er bij jou in de buurt zijn.

De kracht van voice

Twee miljard apparaten kunnen werken met voice. De impact hiervan op recruitment wordt dan ook steeds groter, zo ziet Maarten Lens-FitzGerald. De voice-expert verzorgde tijdens het Recruitment Tech Event 2019 een keynote over voice en de rol hiervan binnen recruitment. Hieronder kijk je het interessante verhaal terug.

Bias in recruitment, hoe staat het ervoor?

Discriminatie is ook in recruitment een hot topic. Hoe groot is het probleem van discriminatie en bias in recruitment en hoe lossen we het op? In de serie ‘Bias in recruitment’ staat Recruitment Tech stil bij dit onderwerp en hoe tooling hierin een belangrijke rol kan spelen. “Discriminatie is misschien 5 tot 10% van het probleem op de arbeidsmarkt, onbewuste vooroordelen zijn 90% van het probleem.”

Hoe AR en VR het recruitmentproces verbeteren

Virtual reality (VR) en augmented reality (AR) hebben het potentieel om de manier van werken te veranderen, ook in de wereld van recruitment. Het gebruik van VR en AR in recruitment kan leiden tot een boeiender en efficiënter proces. In dit artikel beschrijven we hoe AR en VR het recruitmentproces versterken.

Laat je kandidaten gamen voor een baan

In the Spotlight: Greek startup Owiwi lets your candidates play games to measure their soft skills

Begin 2020 lieten we veelbelovende leveranciers van recruitmenttechnologie hun verhaal doen in de rubriek ‘In the Spotlight’. In januari was dit de Griekse startup Owiwi. De organisatie uit Athene ontwikkelde een assessment waarin gaming en psychologie wordt gecombineerd. Hierin speelt de kandidaat verschillende levels, waarmee zijn of haar karakter en soft skills kunnen worden onthuld. In dit interview vertelt CEO Ilias Vartholomaios hoe je eenvoudig het risico op een ‘bad hire’ vermindert met behulp van zo’n game-based assessment én hij biedt een kijkje in de (game-)keuken!

De diepte in met Bolier talks Tech

In Bolier Talks Tech, een nieuwe show op recruitmenttech.com, delen recruitmentexpert en host René Bolier en een gast inzichten, tips en tricks over verschillende onderwerpen met betrekking tot recruitment en technologie. De eerste gast van René was marketing tech expert Jeffrey Hamelink, hij vertelde hoe je een recruitment marketing technologie stack opbouwt. In de tweede editie vertelde staffing en recruitment expert Leah McKelvey hoe je een staffing business digitaal kunt transformeren. En het gesprek met Han Mesters van ABN Amro zie je hieronder, hij ging in op de vraag of we moeten streven naar 100% werkloosheid.

Hoe de neuro tool van BrainsFirst via FC Barcelona bij de Deutscher Fußball-Bund belandde

In de zomer werd bekend dat de Nederlandse softwareleverancier BrainsFirst de DFB, de Deutscher Fußball-Bund, gaat helpen met het identificeren en het ontwikkelen van talent puur door naar de hersenen van jeugdspelers te kijken. CTO Andries van der Leij vertelt aan Recruitment Tech hoe de neuro tool via FC Barcelona bij de DFB uit is gekomen. Het hele verhaal lees je hier.

“Het is goed om zicht te krijgen op ‘lokalere’ producten”

Olfertjan Niemeijer (Independent Recruiters): "Het is goed om zicht te krijgen in 'lokalere' producten"Technologie wordt steeds belangrijker in het recruitmentproces, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer wat betreft het aanbod van recruitmenttools. Olfertjan Niemeijer, Managing Consultant bij Independent Recruiters, vertelt hoe de zoektocht naar de efficiëntste tech-vernieuwingen in zijn werk gaat bij deze organisatie.

Podcast: Recruitment Tech Founders met Jan van Goch, co-founder Connexys

In de podcastserie Recruitment Tech Founders gaat Martijn Hemminga (oprichter Recruitment Tech) in gesprek met oprichters van recruitment tech bedrijven. In deze aflevering spreekt Jan van Goch. Als een van de oprichters stond hij aan de wieg van één van de meest succesvolle recruitment tech bedrijven die Nederland heeft gekend: Connexys.

Nieuwjaarsspecial Recruitment Tech Monthly

Tijdens deze Nieuwjaarseditie van de Monthly op 6 januari blikken we met een dubbellange aflevering terug op 2020 en vooruit op 2021 met diverse gasten. Wat was het recruitment tech nieuws in 2020? Wat waren de grootste innovaties? Welke overnames zijn gedaan? Je volgt het op woensdag 6 januari vanaf 16.00 uur live via de LinkedIn van Recruitment Tech.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER