KPN, Picnic, Independent Recruiters, Textmetrics, Recruit Robin en Joboti genomineerd

In een livestream via LinkedIn is maandagmiddag 19 oktober bekendgemaakt welke 3 cases en welke 3 tooling door zijn naar de laatste ronde van de Recruitment Tech Awards. In de categorie best tooling zijn Joboti, Recruit Robin en Textmetrics genomineerd. In de categorie best case zijn de genomineerden: Independent Recruiters, KPN en Picnic. Tot en met 3 november kan het publiek stemmen om mede te bepalen wie er 19 november tijdens het Recruitment Tech Event met de hoofdprijs vandoor gaat.

Genomineerden best cases

In de categorie ‘Best case’ konden gebruikers van recruitmenttechnologie, Nederlandse werkgevers, werving- & selectiebureaus, uitzend- of detacheringsbureaus inzenden. In totaal zijn er 8 cases ingezonden waarvan er 5 in de voorselectie werden opgenomen. Tijdens de vakjurering op 28 september koos de jury de onderstaande cases uit in alfabetische volgorde:

 • Independent Recruiters
  Independent Recruiters heeft het sourcen van kandidaten geautomatiseerd. Ze realiseert een tijdsbesparing van 90% en benadert 3x zo veel kandidaten.
 • KPN
  We hebben onze uitdagingen op interne mobiliteit aangepakt als recruiter ondersteunt door een slimme recruitment tool.
 • Picnic
  Hoe Picnic een recruitment-machine bouwde om om te gaan met extreme organisatiegroei.

Genomineerden best tooling

In de categorie ‘Best tooling’ konden leveranciers van recruitmenttools (van gevestigde tot start-ups) in de Benelux inzenden. Tien tools zijn ingezonden waarvan er 6 in de voorselectie werden geplaatst door de vakjury. Na de presentaties aan de vakjury werden uiteindelijk de volgende tools genomineerd in alfabetische volgorde:

 • Joboti
  De WhatsApp Business Solution inzetten als wervingskanaal om in gesprek te gaan met sollicitanten door middel van een slimme recruitment chatbot.
 • Recruit Robin
  Met Reach out bereiken recruiters kandidaten via zes kanalen, halveren ze hun tijdsinvestering en komen ze 3x vaker in gesprek met geschikte kandidaten.
 • Textmetrics
  De Recruitment module analyseert en optimaliseert vacatureteksten voor de te werven doelgroep, door het gebruik van unieke algoritmes en taaltechnologie.

Stem en win VIP-kaarten voor RTE20

Tot en met 3 november 17.00 is het woord aan de publieksjury. Welke case en tool krijgt jouw stem omdat je vindt dat deze het meest innovatief en/of effectief is. Je kunt bij het stemmen aangeven of je kans wil maken op VIP-tickets voor het Recruitment Tech Event op donderdagmiddag 19 november 2020 en/of tickets voor hopelijk weer een offline editie in 2021. Breng nu jouw stem uit >

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER