Janne Vereijken opent op 19 november het Recruitment Tech Event 2020 (RTE20). Vereijken werd in 2018 nog uitgeroepen als Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar en fungeert inmiddels als één van de belangrijkste experts op het gebied van strategie en innovatie. In dit korte video interview lichtte ze alvast het tipje van de sluier.

Een goede tijd voor innovatie?

Ondanks het feit dat innovatie voor de meeste organisaties misschien wel bovenaan de meeste lijstjes stond in februari, kwam in maart een complete kanteling van prioriteiten. ‘Innoveren’ maakte in eerste instantie plaats voor ‘overleven’. Zo’n zes maanden later, lijkt die mentaliteit nog steeds te overheersen — en als het aan de founder van Spring Company ligt, moet daar verandering in komen.

Toegevoegde waarde

“In deze coronacrisis is innovatie niet het eerste waar mensen aan denken”, zegt Vereijken. “Bij sommige bedrijven gaat het gewoon goed, bij andere bedrijven gaat het minder goed. Vooral in de uitzendbranche zijn heel veel banen verloren gegaan. Maar juist deze crisistijd biedt heel veel kansen voor innovatie. In mijn keynote ga ik dieper in op de vraag hoe je nu écht toegevoegde waarde creëert met innovatie.”

De tools zijn er…

Vereijken constateert echter een knowledge gap, met de kennis die recruiters hebben en de technologische mogelijkheden van nu. “Er zijn behoorlijk wat tools die gebruik maken van nieuwe technologieën”, stelt Vereijken. “Dan heb je bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, machine learning, VR en gamification. Maar als de meerderheid van de recruiters ze nog niet gebruikt, dan moet je jezelf toch afvragen: ‘Hoe kan dat’, en belangrijker nog: ‘Wat gaan we daaraan doen?’.”

Boek nu jouw tickets voor RTE20

Wil jij de openingskeynote van Janne Vereijken op donderdag 19 november 2020 niet missen? Boek dan nu jouw online tickets voor het Recruitment Tech Event 2020. Tijdens de 6e editie van het event ontdek je vanuit huis of kantoor de laatste trends op het gebied van recruitmenttechnologie. Het reguliere ticket kost tot een week vantevoren slechts € 45,- inclusief Tech Box met event magazine en goodies. Het VIP ticket kost € 95,- en dan staat er in de ochtend een koerier op de stoep met de Tech Box en een lekkere lunch en borrel.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 18 november 2021. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER