Independent Recruiters heeft het sourcen van kandidaten geautomatiseerd. Ze realiseert een tijdsbesparing van 90% en benadert 3x zo veel kandidaten. Lees de hele case van Independent Recruiters die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2020.

Case van Independent Recruiters

Omschrijving van de case

Independent Recruiters heeft Recruit Robin vroegtijdig geïntegreerd en hiermee in de afgelopen 12 maanden meetbaar impact gerealiseerd. Door de integratie van Recruit Robin heeft ze de tijdsinvestering in sourcing kunnen reduceren met > 90%, benadert ze 3x meer kandidaten en is het werkplezier van 24 recruiters toegenomen!

Sourcing is een vereiste om aan de meeste vacatures van onze opdrachtgevers invulling te geven. Schaars talent solliciteert niet of weinig. Sollicitaties zijn daarom vaak niet toereikend. Zodra we bij Independent Recruiters een nieuwe vacature binnen hebben, starten we dus direct met sourcen; het vinden, screenen en benaderen van kandidaten.

Sourcing is een tijdrovende activiteit die voor 30-40% beslag legt op de agenda van de recruiter (1).
Ook is de passief werkzoekende door onzekerheid in de markt weer minder bereid om een stap te maken. Onze afhankelijkheid van actief werkzoekende kandidaten is daardoor aanzienlijk toegenomen en daarmee de toegang tot meer kandidaten (2).
Daarbij wil ik als ondernemer/manager mijn team op een zo hoog mogelijk niveau laten functioneren. Sourcing is de eerste stap in het proces en daar begint dus ook de opleiding en intensieve begeleiding (3).
Daarnaast willen we het werk voor recruiters zo leuk mogelijk maken. Onze recruiters kiezen voor het vak vanwege het contact met kandidaten. Sourcing is daarom bij de meeste recruiters niet geliefd (4).

Met Recruit Robin automatiseren we het vinden en screenen van kandidaten. Ook hebben we toegang tot alle CV databases en daarmee meer kandidaten. De integratie met OTYS zorgt ervoor dat alle goede kandidaten meteen in ons ATS gematched worden aan de juiste vacature.

Onze recruiters besparen nu >90% tijd met het vinden van goede kandidaten. Daarbij komen ze 3x vaker met hen in gesprek. Ook is de investering in opleiding tot een minimum gereduceerd, terwijl alle recruiters met Recruit Robin nu een goed ontwikkelde sourcing skill hebben.

Welke tooling is gebruikt in de case?

Recruit Robin en OTYS. Met Recruit Robin automatiseren we het vinden en screenen van kandidaten op meerdere platformen en voor alle vacatures van onze consultants. Door de integratie van Recruit Robin met OTYS worden goede kandidaten direct gematched met vacatures in het ATS.

Welk probleem is (deels) opgelost met de tool(ing)?

Het vinden en screenen van kandidaten is een tijdrovende activiteit. Daarbij is de toegang tot kandidaten beperkt tot de beschikbare CV databases. Het gevolg is dat recruiters (te) weinig met kandidaten engagen en minder plezier halen uit hun werk.

Wat was het resultaat van de case?

Met Recruit Robin besparen we tijd op sourcing. Een zoekopdracht die voorheen 2 uur koste, voltooien we nu in 2 minuten. We realiseren een tijdsbesparing van tenminste 90% en hebben daardoor meer tijd om te engagen met kandidaten.

Daarbij hebben we met Recruit Robin toegang tot nieuwe CV databases en dus toegang tot meer kandidaten. In combinatie met de gerealiseerde tijdsbesparing benaderen we nu 3x het aantal kandidaten van voorheen.

Ook is de investering in opleiding en begeleiding tot een minimum beperkt terwijl iedere recruiter nu een goed ontwikkelde sourcing ‘skill’ heeft. De diversiteit in mijn team van 24 recruiters is groot en daarmee ook het verschil in sourcing kennis en kunde. Met Recruit Robin hebben we de ‘sourcing skill’ van alle recruiters naar eenzelfde en hoog niveau gekregen. Mijn gehele team is nu effectiever in het vinden en screenen van goede kandidaten.

Als Independent Recruiters werken we daarnaast continu aan een leukere werkplek. Dat doen we door recruiters in te zetten op die delen van het recruitmentproces waar hun talent zit en waar ze het meeste plezier uit halen. De meeste recruiters halen hun lol niet uit sourcing activiteiten. Het automatiseren van dit proces resulteert voor hen in meer tijd met kandidaten en daarmee meer werkplezier!

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

Allereerst hebben we Recruit Robin ontmoet op een Recruitment Tech event. En mocht dat niet genoeg argumentatie zijn..;).

De Recruitment Tech Awards gaan over innovatieve recruitment technologie.
De categorie ‘Best case’ gaat daarmee over de implementatie van deze technologie en het resultaat daarvan in de praktijk.

Met de RTE winnaar van ‘Best tool’ in 2019 voor deze case zijn we het ongetwijfeld eens over de innovativiteit van de tool en resteert de implementatie.
Daarbij laten de meetbare resultaten en effectiviteit een hoge impact zien op onze performance als organisatie.

Daarbij bevestigt Aron Schilder van Recruit Robin dat we de eerste organisatie in Nederland zijn die het sourcing proces voor de gehele organisatie op deze schaal heeft geautomatiseerd.

Independent Recruiters is dus de eerste recruitment agency die met een geautomatiseerd sourcing proces zowel het bedrijfsresultaat en het werkplezier significant, structureel en meetbaar heeft verhoogd.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Intern: Olfertjan Niemeijer van Independent Recruiters
Extern: Aron Schilder van Recruit Robin

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER