Spielwork in tijden van coronacrisis:

De wereld van recruitment wordt ook geraakt door het COVID-19 coronavirus. Videosollicitaties, medewerkers die vanuit huis moeten werken en vergaderen via video. We vroegen aan leveranciers van recruitment tech hoe zij omgaan met deze situatie.

Maatregelen

Omdat het coronavirus iedereen raakt, vroeg Recruitment Tech zich af hoe leveranciers van recruitmenttechnologie zich hierop voorbereiden en omgaan met de huidige situatie. Hoe gaat het bij deze leveranciers, welke maatregelen nemen ze en hoe verloopt het gebruik van hun tools? Founder Manus Aa vertelt hoe het ervoor staat bij Spielwork.

“We hebben de vacatures voor klanten ‘corona-proof’ gemaakt”

Hoe gaat het momenteel bij jullie?

“Naar omstandigheden gaat het goed bij ons. We zijn ondertussen gewend geraakt aan remote werken en konden sowieso al veel van een afstand doen, dus dat scheelt. We merken dat veel van onze klanten inmiddels ook gewend zijn aan de nieuwe situatie en dat het, na de eerste schrik, weer zoveel mogelijk ‘business as usual’ wordt. We hebben gelukkig een groot klantenbestand met bedrijven uit diverse sectoren, waarvan de meesten wel tegen een stootje kunnen. Op dat gebied gaat het nog best goed en hebben we ons product snel aangepast zodat klanten ook nu de verwachtingen van de baan kunnen managen. We hebben de vacatures voor klanten ‘corona-proof’ gemaakt door bijvoorbeeld in de agenda van de week meer inzicht in het werken vanuit huis te geven en wordt het online sollicitatieproces gevisualiseerd.”

Artikel gaat verder onder deze poll:

Welke maatregelen hebben jullie genomen tegen het virus?

“De veiligheid van onze medewerkers en de medewerkers van onze klanten staat voorop. Daarom hadden wij al voor het door de overheid werd aangeraden, besloten vanuit huis te gaan werken, zoals op de foto collega Roos Aa. Dat gaat prima omdat we altijd al veel via Slack communiceerden en we ons product ook van een afstand aan klanten kunnen aanbieden. De video die wij normaal altijd maken bij klanten, als onderdeel van de visuele vacature, wordt nu tijdelijk niet gemaakt en kunnen we dan later (wanneer dit weer mogelijk is) maken en toevoegen. Gelukkig zijn de agenda, taartdiagram en andere elementen uit de Spielwork vacature al heel visueel. Om te zorgen dat we straks zonder problemen video’s van de werkvloer en werknemers van onze klanten kunnen maken, hebben we nu al onze documenten en de manier van werken van onze cameramannen en fotografen al conform de RIVM-normen aangepast. Zo is onze dienstverlening nu al ‘compliant’ voor de anderhalve meter economie.”

Merken jullie meer gebruik van jullie product door de huidige situatie?

“We hebben in het eerste kwartaal ongeveer vijfentwintig nieuwe klanten onboard. Daar merken we nu zeker een verschil. Vooral potentiële nieuwe klanten kijken nu de kat uit de boom en stellen afspraken uit. Maar we hebben gelukkig veel bestaande klanten waar we nog genoeg werk voor moesten doen, dus na een goed eerste kwartaal konden wij wel even een adempauze gebruiken. We hebben de afgelopen weken echter niet stilgezeten en onder andere een onderzoek gedaan onder ruim 200 HR en recruitment professionals over de impact van de coronacrisis op hun aannamebeleid. Dat geeft een interessant beeld van de situatie bij de meeste bedrijven, met een relatief optimistische conclusie, namelijk dat bij 78% van de bedrijven nog ‘gewoon’ vacatures open staan. Ook is het mooi om te zien dat bedrijven creatief zijn en snel kunnen schakelen. Sollicitatieprocessen worden volledig digitaal en ook de onboarding van nieuwe medewerkers verloopt verrassend soepel op afstand. Wij schrijven dan ook nog steeds veel vacatures voor ons huidige klantenbestand. Video’s en foto’s van de werkomgeving maken is zoals gezegd lastiger, maar we hopen daar over niet al te lange tijd weer mee te kunnen beginnen.”

Leveranciers in tijden van coronacrisis

In deze serie vertellen leveranciers van recruitmenttechnologie over hun situatie in tijden van de coronacrisis. Welke maatregelen nemen ze en wat merken ze ervan, bijvoorbeeld qua gebruik van hun product? In deze serie verschenen:

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER