Intelligence Group in tijden van coronacrisis: “Krijgen veel vragen van brancheverenigingen over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt”

De wereld van de recruitment wordt ook geraakt door het COVID-19 coronavirus. Videosollicitaties, medewerkers die vanuit huis moeten werken en vergaderen via video. We vroegen aan leveranciers van recruitment tech hoe zij omgaan met deze situatie.

Maatregelen

Omdat het coronavirus iedereen raakt, vroeg Recruitment Tech zich af hoe leveranciers van recruitmenttechnologie zich hierop voorbereiden en omgaan met de huidige situatie. Hoe gaat het bij deze leveranciers, welke maatregelen nemen ze en hoe verloopt het gebruik van hun tools? Managing Director Gijs de Haas van Dorsser vertelt hoe het ervoor staat bij Intelligence Group.

“We krijgen veel vragen van brancheverenigingen die zo snel mogelijk inzicht willen hebben in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor hun eigen branche”

Hoe gaat het momenteel bij jullie?

“Het gaat goed, iedereen is gelukkig nog gezond. Het is voor iedereen wennen aan de nieuwe werkelijkheid. Collega’s moeten leren schipperen tussen werk, lesgeven en soms ook nog gewoon ouder en/of echtgenoot zijn.”

Welke maatregelen hebben jullie genomen tegen het virus?

“Sinds maandag werken wij allemaal thuis en is het ook niet toegestaan om naar kantoor te gaan. We willen dat iedereen zo goed als mogelijk de richtlijnen van het RIVM opvolgt en vinden ook dat we als bedrijf er alles aan moeten doen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Bij IG! zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we ook echt allemaal thuis kunnen werken en hebben hier ook genoeg ervaring mee. Veel van onze mensen werken al met regelmaat vanuit huis en daarvoor is destijds ook geïnvesteerd in een goed beveiligde infrastructuur. Iedere dag hebben we calls ingepland waarin we eerst stilstaan bij hoe het met iedereen gaat en hoe het met de naasten gaat. De werkzaamheden verdelen we waar het gaat in projecten en we bespreken de voortgang, daarnaast is het een goed moment om elkaar om hulp of advies te vragen.”

Merken jullie meer gebruik van jullie product door de huidige situatie?

“We krijgen veel vragen van brancheverenigingen voor maatwerk die zo snel mogelijk inzicht willen hebben in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor hun eigen branche. Het gebruik van onze standaard tooling is gelijk gebleven.”

Leveranciers in tijden van coronacrisis

In deze serie vertellen leveranciers van recruitmenttechnologie over hun situatie in tijden van de coronacrisis. Welke maatregelen nemen ze en wat merken ze ervan, bijvoorbeeld qua gebruik van hun product? In deze serie verschenen:

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER