HROffice in tijden van coronacrisis:

De wereld van de recruitment wordt ook geraakt door het COVID-19 coronavirus. Videosollicitaties, medewerkers die vanuit huis moeten werken en vergaderen via video. We vroegen aan leveranciers van recruitment tech hoe zij omgaan met deze situatie.

Maatregelen

Omdat het coronavirus iedereen raakt, vroeg Recruitment Tech zich af hoe leveranciers van recruitmenttechnologie zich hierop voorbereiden en omgaan met de huidige situatie. Hoe gaat het bij deze leveranciers, welke maatregelen nemen ze en hoe verloopt het gebruik van hun tools? CCO Jeen Westra vertelt hoe het ervoor staat bij HROffice.

“Maandag organiseren we een virtuele lunch met het hele bedrijf waarin we ‘samen eten’ En korte presentaties geven”

Hoe gaat het momenteel bij jullie?

“Voor alle bedrijven is het een surrealistische situatie waar wij ons in bevinden. Veel bedrijven hebben het moeilijk en zetten alle zeilen bij om het hoofd boven water te houden. Wij zien dat er sectoren zijn waar het aantal vacatures terugloopt of zelfs wordt stopgezet, maar we zien ook functies waar drie weken geleden bijna geen kandidaten op reageerden, die nu volop reacties krijgen (data analisten bijvoorbeeld). Hier geven we zo goed mogelijk sturing aan en adviseren onze klanten over de in te zetten middelen.”

Welke maatregelen hebben jullie genomen tegen het virus?

“Intern hebben we de nodige maatregelen genomen. Iedereen werkt vanuit huis en kan via VPN inloggen. Via Microsoft Teams staan we continu met elkaar in contact, delen we updates, doen we een dagopening, een kick-off en bespreken we prioriteiten. Demo’s en presentaties aan klanten geven we ook op deze manier. Het is mooi om te zien hoe alle collega’s hun betrokkenheid tonen en met elkaar tot mooie dingen in staat zijn. Maandag organiseren we een virtuele lunch met het hele bedrijf waarin we ‘samen eten’ en korte presentaties geven. Vrijdag is de virtuele vrijdagmiddagborrel.”

“Om ook onze klanten van Adver-Online te helpen, bieden wij ons recruitmentsysteem HROffice Recruitment gratis aan. Hierbij hebben ze ook direct toegang tot een eigen recruitment marketing tool zodat ze eenvoudig campagnes kunnen uitzetten en kunnen managen (inclusief data dashboards). Hierbij hoort ook een mini jobportal (landingspagina) die ze gratis aan kunnen maken. Zolang de crisis duurt blijven we dit gratis aanbieden. Samen staan we sterk.”

“Ook onze bestaande klanten helpen we. Samen met Cammio bieden we de mogelijkheid om live interviews met kandidaten te plannen en uit te voeren. We hebben dit geïntegreerd in HROffice Recruitment dus kun je AVG proof en zonder risico’s voor je gezondheid, toch je hele recruitmentproces voortzetten. Ook dit bieden we gratis aan.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER