Friday Fact: Recruiters maken nog maar weinig gebruik van AI bots

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: recruiters maken nog maar weinig gebruik van AI bots.

Weinig AI bots

Bron: De Annual Membership Survey 2021 van de FIRM

Volgens de Annual Membership Survey 2021 van de FIRM onder 360 recruiters bleek dat er momenteel maar weinig animo is voor het gebruiken van bots bij het werven van talent. Op dit moment is er zeer weinig opname voor het gebruik van bots in het hele attractie- en selectieproces, maar wel enige consideratie. Zo geeft liefst 76% aan geen bots te gebruiken voor candidate engagement, zoals te zien is deze grafiek. De organisaties met meer budget maken juist wel meer gebruik van artificial intelligence in de vorm van bots.

Wat zijn recruitmentbots en wat heb je eraan als recruiter?

De kwaliteit van bots gaat met sprongen vooruit en ook binnen recruitment worden ze steeds meer ingezet. Met name chatbots zien we steeds meer verschijnen op recruitmentsites, maar er bestaan veel meer soorten recruitmentbots. In dit artikel lees je welke soorten recruitmentbots er zijn en wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER