Online onboarding werd voor veel organisaties een noodzakelijke keuze tijdens de pandemie. 79% van L&D-professionals stelt dat die virtuele onboarding tot betere resultaten leidde dan op kantoor.

Training van werknemers is verbeterd 

Ondanks het langdurige thuiswerken, is in het algemeen training van werknemers, inclusief onboarding, verbeterd. Dat stelt Farnaz Ronaghi, mede-oprichter en CTO van online-leerplatform NovoEd. Uit het onderzoek van NovoEd onder 150 L&D-professionals bleek namelijk dat meer dan de helft (54%) van de ondervraagden de kwaliteit van de training van werknemers tijdens de pandemie als verbeterd beschouwde.

“De plotse overgang naar thuiswerken zorgde ervoor dat veel organisaties hun onboarding-ervaringen voor nieuwe medewerkers heroverwogen en opnieuw vormden.”

Bovendien was er een duidelijk neveneffect van de virtuele onboarding, zo zagen de ondervraagde L&D-professionals. 79% van hen stelt namelijk dat de virtuele onboarding betere resultaten opleverde dan trainingen op kantoor. “De plotse overgang naar thuiswerken zorgde ervoor dat veel organisaties hun onboarding-ervaringen voor nieuwe medewerkers heroverwogen en opnieuw vormden”, stelt Ronaghi. 

De opkomst van video

Terwijl samenwerkings- en communicatietools ervoor zorgden (en zorgen) dat werknemers makkelijker in contact blijven met elkaar, ziet Ryan Healy, president en mede-oprichter van Brazen, veel meer bedrijven grijpen naar videotools ter ondersteuning van het trainingsproces. “Hoewel veel traditionele onboarding-praktijken op documenten en presentaties zijn gebaseerd, heeft video bedrijven in staat gesteld om externe werknemers boeiende onboarding-ervaringen te bieden.”

“Met video kun je veel beter een boodschap kunt overdragen dan met een PDF of powerpointpresentatie.”

“Video is een van de beste tools om op afstand verbindingen tot stand te brengen”, stelt Healty. “Omdat het een meer meeslepende ervaring creëert dan alleen telefoontjes en e-mails. Bovendien biedt het een meer praktische ondersteuning, omdat je met video veel beter een boodschap kunt overdragen dan een PDF of powerpointpresentatie. Het zorgt ervoor dat medewerkers direct al bepaalde visuele en non-verbale cues oppikken.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER