Inge Vuik (Intelligence Group) en Maikel Neelen (Tigris) vertellen over de schat aan data waar jij nog geen weet van hebt

Data worden steeds belangrijker binnen recruitment. Maar hoe ga je te werk met data in je recruitmentproces? Inge Vuik van Intelligence Group neemt je in haar breakout-sessie op het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november samen met Maikel Neelen van Tigris mee in de wereld van data en legt je uit waarom dit onmisbaar is voor jouw recruitment.

Wat gaan jullie vertellen?

“Tijdens onze sessie op het Recruitment Tech Event willen wij de aanwezigen meegeven dat er, naast een enorme waarde, ook veel voordelen te behalen zijn uit de data die organisaties zelf voortdurend verzamelen. Data worden namelijk steeds belangrijker in het recruitmentproces: de laatste jaren vinden steeds meer processen online plaats. Zaken als marketingcampagnes, websites en recruitmentsystemen zijn steeds beter op elkaar afgestemd en dit levert (ongemerkt) een schat aan data op. Veel organisaties beseffen zich de waarde van data maar weten nog beperkt de voordelen uit deze informatieschat te halen.”

“In deze sessie laten we zien hoe je data concreet én snel kan toepassen in het recruitmentproces. Niet in elke recruiter schuilt een data-analist en is snel in staat om belangrijke conclusies te trekken uit de grote hoeveelheden data. Dit vraagt dus om een recruitmentproces waarbij de data direct de juiste adviezen geven en bijvoorbeeld in één oogopslag zichtbaar is: op welke websites/apps de doelgroep zich bevindt, wat het beste tarief is dat je kan rekenen naar je opdrachtgever of welke arbeidsvoorwaarden je doelgroep belangrijk vindt. En dit het liefst allemaal ook nog zonder dat het te veel tijd kost en de recruiter de gewenste arbeidsvoorwaarden met één druk op de knop direct aan de vacature kan toevoegen.”

Waarom mogen mensen jullie sessie niet missen?

“We willen de aanwezigen meegeven dat het mogelijk is om snel belangrijke data concreet te vertalen naar acties. De mogelijkheden zijn er namelijk al en we willen de aanwezigen de eerste handvatten geven zodat ze direct kunnen starten met – of het aanscherpen van – het slim toepassen van data in het recruitmentproces. Dit door klein te beginnen met direct resultaten op de korte termijn.”

Waarom zijn data onmisbaar in het recruitmentproces?

“Data geven je inzicht in het succes van je eigen proces. Zo blijkt bijvoorbeeld uit het Recruitment Kengetallen-onderzoek van Intelligence Group dat bij bureaus die arbeidsmarktdata gebruiken ter ondersteuning van het recruitmentproces, de time to hire gemiddeld twaalf dagen korter is dan bij bureaus die geen data gebruiken. En de belangrijkste databron… Is de door hun verzamelde arbeidsmarktdata!”

“Data zorgt er tevens voor dat je slimmer kan werken dan je concullega’s. Een simpel voorbeeld: Als jij beter weet dan de concurrent welke kanalen (Facebook, Linkedin, Indeed) je de meeste marge en omzet opleveren, kun je als organisatie de best passende strategie bedenken voor het uitbesteden van je marketingbudgetten voor een zo hoog mogelijke ROI.”

Wat is de belangrijkste learning die jullie de bezoekers van jullie sessie mee willen geven?

“Wij hopen recruiters te kunnen laten zien hoe ze effectiever hun werk kunnen uitvoeren met behulp van eenvoudig verkrijgbare en vertaalbare data. Op die manier kunnen ze hun schaarse tijd ook meer besteden aan zaken waar zij het verschil mee kunnen maken in plaats van aan zaken die veel tijd kosten maar weinig opleveren. Helaas besteden recruiters gemiddeld nog veel tijd aan niet effectieve taken.”

Wat wordt in jullie ogen de grootste recruitment tech trend van 2020?

“Hoewel het al vaker is geroepen verwachten we dat in 2020 recruitment marketing automation en data driven recruitment echt een grote rol zullen gaan spelen. Het onderbuikgevoel is niet langer voldoende en omdat momenteel de arbeidsmarkt aan het afkoelen is, staan we toch voor een wat onzekere tijd. Juist in deze onzekere tijd, worden keuzes gemaakt op basis van feiten. We verwachten tevens dat er vooral meer behoefte gaat ontstaan aan techleveranciers die gespecialiseerd zijn in een bepaald aspect van het recruitmentproces. Dit betekent voor de leveranciers waarschijnlijk ook dat er meer concurrentie zal komen: hopelijk zien we in 2020 dan ook weer een aantal nieuwe leveranciers verschijnen op Demo Day of het Recruitment Tech Event!”

Boost jouw recruitment op het Recruitment Tech Event

Wil jij de sessie van Inge Vuik en Maikel Neelen niet missen? Kom dan naar het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november in Amsterdam. Aan de hand van inspirerende keynotes en liefst 27 breakout-sessies en vele demo’s, is dit de ideale dag om je te laten inspireren op het gebied van recruitment tech. Meld je aan voor het Recruitment Tech Event 2019 en mis deze kans om jouw recruitment te boosten dus niet. Het programma, dat wekelijks wordt geüpdate, vind je hier.

Wacht dus niet langer en bemachtig snel jouw ticket voor hét event op 21 november over de recruitmenttechnologie van morgen!

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER