Erik van Leeuwen, HROffice

Het stimuleren van interne mobiliteit is een grote wens voor veel organisaties, maar de benoemde voordelen worden in veel gevallen niet behaald. Erik van Leeuwen, Strategic Partner Director bij HROffice, vertelt tijdens zijn breakout-sessie op het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november over de belangrijkste valkuilen rondom het inrichten van een Intern Mobiliteitsprogramma en waarom bedrijven dit zouden moeten doen.

Wat ga je vertellen?

“Ik wil toehoorders meenemen waarom het opzetten van een Intern Mobiliteitsprogramma binnen organisaties vaak niet lukt. Als eerste wil ik stilstaan bij de verschillende vormen van interne mobiliteit. Hierna besteed ik aandacht aan de voordelen om vanuit hier door te gaan naar de belangrijkste valkuilen en randvoorwaarden.”

Waarom mogen mensen jouw sessie niet missen?

“Organisaties spenderen vaak enorme bedragen aan externe recruitment (via bureaus, campagnes, et cetera). Interne mobiliteit wordt vaak over het hoofd gezien als een van de belangrijkste wervingsbronnen. Hiernaast hebben organisaties vaak onvoldoende besef van het totale potentieel aan talent dat werkzaam is binnen de organisatie.”

Waarom is een intern mobiliteitsprogramma zo belangrijk?

“Het draagt bij aan het werkgeluk van medewerkers doordat zij zich breder in kunnen zetten en hun kwaliteiten kunnen tonen aan de organisatie. Mits goed ingericht draagt het bij aan autonomie, regie over de eigen loopbaan, zelfontplooiing van medewerkers, het voorkomen van bore-out en burn-out en kan hierdoor een grote impact hebben op het verzuim binnen de organisatie.”

Wat is het belangrijkste dat jij de bezoekers van je sessie mee wil gaan geven?

“Interne mobiliteit is niet iets wat door een klein groepje (HR) mensen bedacht moet worden. Wil een organisatie daadwerkelijk rendement halen uit interne mobiliteit dan is een integrale en holistische aanpak vereist die door alle medewerkers/managers gedragen én uitgedragen dient te worden. Hiernaast dient interne mobiliteit stevig en duidelijk verankerd te zijn in het (HR-)beleid van de organisatie. Als laatste is een ‘dragende’ technologie of aanpak gewenst om het engagement onder medewerkers te creëren.”

Wat wordt in jouw ogen de grootste recruitment tech trend van 2020?

“Technologie die zich richt op het welbevinden van medewerkers binnen een organisatie met als doel retentie te bevorderen en een sterk werkgeversmerk neer te zetten.”

Kan je iets vertellen over de huidige uitdaging van jouw team?

“Het is een steeds grotere uitdaging om talent vast te houden en duurzaam te binden aan de organisatie in een wereld die steeds dynamischer, onzekerder, complexer en dubbelzinniger wordt.”

Boost jouw recruitment op het Recruitment Tech Event

Wil jij de sessie van Erik van Leeuwen niet missen? Kom dan naar het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november in Amsterdam. Aan de hand van inspirerende keynotes en liefst 27 breakout-sessies en vele demo’s, is dit de ideale dag om je te laten inspireren op het gebied van recruitment tech. Meld je aan voor Recruitment Tech Event 2019 en mis deze kans om jouw recruitment te boosten dus niet. Het programma, dat wekelijks wordt geüpdate, vind je hier.

Wacht dus niet langer en bemachtig snel jouw ticket voor hét event op 21 november over de recruitmenttechnologie van morgen!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER