Met geautomatiseerde acties kun je taken automatiseren waneer je een kandidaat door je pipeline beweegt. Zoals bijvoorbeeld een email verzenden. Lees over de recruitment tool van Recruitee die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2019.

Recruitment tooling van Recruitee

Omschrijving van de tooling

Met Automated Actions kun je tijd besparen door repetitive taken te automatiseren, elke keer als je een kandidaat verplaatst in de pipeline. Met deze feature kun je berichten versturen, notities toevoegen, taken toevoegen voor teamgenoten, evaluaties aanvragen door teamgenoten en nieuwe volgers toevoegen. Hierdoor bespaar je een hoop tijd tijdens je werk en is er ook veel minder ruimte voor vergissingen.

Welk probleem lost de tool op?

Veel recruiters hebben een hoop repetitieve, handmatige taken die ze elke dag weer opnieuw moeten doen, waardoor ze veel tijd verliezen. Hierdoor zijn ze meer bezig met administratieve zaken dan echt contact met de kandidaat. Ook kan dit het werk chaotisch maken en word je snel overweldigd door alle taken. Met Automated Actions kun je veel van deze taken automatiseren. Je hoeft niet meer zelf een email te versturen als je jouw kandidaat naar de volgende fase verplaatst, of je zal nooit vergeten om de juiste collega erbij te betrekken.

Hoe werkt de tool?

In de tool kun je voor elke standaard fase van jouw recruitment proces een of meerdere acties aanmaken die getriggerd zullen worden wanneer je een kandidaat naar die fase verplaatst. Je kunt dit ook voor elke individuele vacature instellen, of voor redenen van afwijzing.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Met deze functie kun je veel tijd besparen door het te automatiseren, en je zult ook nooit meer vergeten om bepaalde taken uit te voeren. Het wordt zo veel makkelijker om overzicht te krijgen en meer tijd vrij te maken voor het werk dat er echt toe doet. De kandidaat kan er ook zeker van zijn dat zijn sollicitatie in goede handen is, en een soepel wervingsproces is ook voor de kandidaat een betere ervaring. Het wervingsproces kan zo sneller gaan, en met emails voor bepaalde fases van het proces kan de kandidaat ook op de hoogte gehouden worden.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Automatiseren is de toekomst en met deze feature in combinatie met alle andere features die Recruitee al heeft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Iedereen kan meewerken en betrokken worden bij het wervingsproces en iedereen zal begrijpen wat zijn of haar taken zijn. Door bijvoorbeeld een verzoek tot evaluatie te versturen of afspraken automatisch in te plannen. Dit is uniek in de recruitment wereld waar de huidige trend toch is dat het recruitment proces zich meer achter gesloten deuren bevindt.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER