Vacaturetools én AI: het lijkt een match made in heaven. De zesde aflevering van AI in Recruitment gaat dieper in op het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het schrijven van vacatureteksten. Welke tools leveren nu écht boeiende en wervende teksten op? In deze uitzending testen hosts Martijn Hemminga en Jasper Spanjaart een negental tools. Luister onderaan naar de podcast.
Finalisten AI in Recruitment Award
De aflevering begint met een update over de Benelux AI in Recruitment Award, die op 2 november wordt uitgereikt tijdens het Recruitment Tech Event in Utrecht. In totaal heeft Recruitment Tech 24 inzendingen ontvangen voor de Recruitment Tech Awards 2023, waarvan 75% gebruikmaakt van een vorm van Artificial Intelligence. De finalisten zijn:
- Talent Mobility Platform (8vance Matching Technologies)
- IT Recruitment Sourcing Application (Knowledgemarker)
- No-Code Candidate Experience Platform Across Channels (Taglayer)
- Innovatief ATS-systeem volledig geïntegreerd op Salesforce (House of Talents)
De winnaar van de Benelux AI in Recruitment Award wordt bepaald door een jury en wordt tijdens het evenement bekendgemaakt.
AI voor vacatureteksten
Het hoofdthema van deze aflevering is het gebruik van AI bij het schrijven van vacatureteksten. Hemminga en Spanjaart bespreken specifieke AI-tools die recruiters kunnen gebruiken voor dit doel. Ze delen hun ervaringen met het testen van een tool voor het schrijven van een vacaturetekst voor een medior recruiter bij Levi Strauss Continental.
De 9 AI-tools die in de aflevering aan bod komen:
-
- Textmetrics: AI-aangedreven Job Ad Generator die recruiters helpt bij het maken van aangepaste vacatureteksten met inclusieve taal en culturele waarden.
- Jasper.ai: een tool die AI gebruikt om snel en nauwkeurig vacatureteksten te schrijven op basis van opgegeven informatie.
- RecruitAgent.ai: transformeert een leeg canvas in een doelgerichte vacaturetekst met vertalingen, strategische wervingsadviezen en meer.
- Simplified AI Writer: biedt tekstgeneratie in verschillende tonen en talen om diverse doelgroepen te bereiken.
- Grammarly Job Description: gebruikt AI om professionele en gedetailleerde vacatureteksten te genereren op basis van opgegeven informatie.
- Dweet AI Job Description Generator: een tool die snel en nauwkeurig vacatureteksten genereert en zich richt op genderneutrale taal.
- JobDescription.ai: analyseerde miljoenen vacatureteksten om op-maat-gemaakte teksten te genereren op basis van bedrijfsbehoeften.
- Job Description Generator van Workable: snelle output, op basis van drie selecties.
- JayDee AI: schrijft vacatureteksten snel en efficiënt met behulp van AI.
Het is nooit stil in ChatGPT-land
Zoals gebruikelijk in íedere aflevering: een ChatGPT-update. Want het is nooit stil in ChatGPT-land. Daarin, als belangrijkste nieuws: de toevoeging van spraakmogelijkheden, beeldherkenning én de mogelijkheid om informatie van internet op te halen. Deze updates breiden de mogelijkheden van ChatGPT uit en bieden gebruikers een breder scala aan interactiemogelijkheden.
Nieuws over een recente enquête waarin werd vastgesteld dat 72% van de afgestudeerde baanzoekenden AI gebruikt voor het opstellen van sollicitatiedocumenten.
Daarnaast: nieuws over een recente enquête waarin werd vastgesteld dat 72% van de afgestudeerde baanzoekenden AI gebruikt voor het opstellen van sollicitatiedocumenten. ChatGPT wordt genoemd als de meest gebruikte GAI-tool. De enquête benadrukt de groeiende acceptatie van AI in het sollicitatieproces en de impact ervan op kandidaten.
Wie zijn de winnaars en verliezers?
Maar welke tool wint nu op het gebied van AI-vacatureteksten? Luister snel naar de zesde aflevering van Ai in Recruitment via deze replay-link, of via de bekende podcastplatforms.