Met Kandido zoeken recruiters gericht en automatisch naar kandidaten op alle belangrijke platformen, en zijn ze als eerste in contact met geïnteresseerden. Lees over de recruitment tool van Eonics / NIXZ die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2020.

Recruitment tooling van Eonics / NIXZ

Omschrijving van de tooling

Kandido helpt recruiters met vinden en in contact komen met kandidaten op verschillende platformen als LinkedIn, Indeed, Nationale Vacaturebank, werk.nl en meer. Al dan niet gekoppeld aan een vacature kan de recruiter in Kandido zelf zoek-campagnes definiëren. Binnen deze campagne kan de gebruiker instellen op welke platform wordt gezocht, wat voor kandidaten worden gezocht en waarop per platform wordt gefilterd. Daarnaast heeft Kandido ook nog extra filtermogelijkheden die niet in de platformen worden aangeboden, zoals werkervaring en locatie.

Kandido gaat vervolgens met deze campagnes aan de slag en zoekt dag en nacht door. Dit zorgt ervoor dat Kandido als eerste ziet wanneer een kandidaat op zoek is naar een nieuwe kans. Denk hierbij aan een aanpassing van een profiel of een nieuwe aanmelding op het platform.

Daarnaast is kandido ook in staat om direct in contact te treden met een kandidaat. Denk hierbij aan een connectieverzoek en chatbericht (LinkedIn), Indeed mail, of een gepersonaliseerd bericht of email. Kandido monitort vervolgens ook of de kandidaat interesse toont naar aanleiding van dit bericht. Op deze manier zijn recruiters die kandido gebruiken als eerste in contact met
Vervolgens is kandido ook in staat om in contact te treden met een kandidaat. Denk hierbij aan een connectieverzoek (bijvoorbeeld linkedin), indeed mail, en/of een gepersonaliseerd chatbericht. Kandido monitort of de kandidaat interesse toont naar aanleiding van dit bericht. Op deze manier zijn recruiters die kandido gebruiken als eerste in contact met kandidaten die openstaan voor een nieuwe uitdaging. De workflow van deze contactprocessen kan de gebruiker zelf configureren in Kandido.

Kandido kan zelfstandig worden gebruikt of worden gekoppeld aan een ATS zoals bijvoorbeeld CatsOne, Otys, MySolution, Careerix en meer. Hierbij worden de gegevens van kandidaten automatisch gesynchroniseerd. Op deze manier is Kandido de eerste stap in de kandidatenfunnel naar jouw ATS.

Welk probleem lost de tool op?

Het handmatig zoeken naar geschikte kandidaten op allerlei platformen kost veel tijd, dit wordt door recruiters ook als saai werk ervaren. Het in contact leggen op deze platformen is eveneens een tijdrovend proces. Daarnaast is vindt het handmatig zoeken bij veel bedrijven alleen maar op bepaalde momenten in de dag plaats. Idealiter wil je continue blijven zoeken naar kandidaten zodat je de eerste bent die ze vindt. Door Kandido deze taken te laten uitvoeren kan de recruiter zich focussen op het leuke en belangrijke werk: het persoonlijke contact met geïnteresseerde kandidaten.

Het andere probleem dat Kandido oplost is de gegevenswerking. Doordat Kandido in alle stappen van het proces alle data correct verwerkt, update en synchroniseert, hoeven recruiters nooit meer op zoek naar emailadressen, telefoonnummers, CV’s, enzovoorts.

Hoe werkt de tool?

Je start met het definiëren van een campagne in het Kandido dashboard, eventueel direct gekoppeld aan een vacature in je ATS. Je stelt in op welke platformen je gaat zoeken (LinkedIn, Indeed, Nationale Vacaturebank, etc) en per platform stel je de zoekopdracht en filters naar wens samen. Per platform kun je ook een maximum aantal kandidaten opgeven. In het dashboard stel je ook het automatisch gepersonaliseerd bericht in dat naar kandidaten wordt verzonden. Vervolgens heb je nog de mogelijkheid om de extra Kandido filters te gebruiken die op alle gevonden kandidaten worden toegepast (bijvoorbeeld locatie en werkervaring). Na het opslaan van gaat Kandido direct aan de slag!

De gebruiker ziet realtime de kandidaten binnenkomen in het campagneoverzicht. Hierbij zijn alle relevante gegevens direct vanuit Kandido beschikbaar: CV’s, contactgegevens, status interesse, foto’s en meer. Indien van toepassing kunnen geselecteerde kandidaten direct worden gesynchroniseerd met het ATS.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Gebruikers van Kandido hebben altijd een realtime overzicht van geschikte kandidaten voor hun vacatures of zoekprofielen. In plaats van handmatig uren per dag kwijt te zijn aan het zoeken van kandidaten, sturen van berichten en updaten van gegevens kunnen Kandido gebruikers zich focussen op het belangrijke en leuke werk: persoonlijk contact met geïnteresseerde kandidaten.

Met Kandido kan het recruitment proces worden opgeschaald zonder extra belasting te geven op het bestaande personeelsbestand. Op deze manier stelt Kandido organisaties in staat sneller te groeien.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Kandido levert concrete resultaten voor recruiters op een manier die iedereen begrijpt. Op een gebruiksvriendelijke en transparante manier kunnen recruiters met Kandido het vinden en in contact treden met kandidaten verregaand automatiseren. Op deze manier stelt Kandido de gebruiker in staat altijd een realtime en up-to date overzicht te hebben van relevante en geïnteresseerde kandidaten, waardoor de organisatie in staat is sneller te groeien zonder het personeel extra te belasten.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER