Eneco heeft per vacature en bijbehorende persona een optimale candidate experience gerealiseerd doordat iedere vacaturepagina uniek wordt samengesteld. Lees de hele case van Eneco die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2020.

Case van Eneco

Omschrijving van de case

Van de vacaturepagina’s op corporate recruitmentsites die gepubliceerd worden in Nederland is 99% niet inspirerend door beperkingen in de technische architectuur. Ook Eneco liep er tegen aan dat de vacaturepagina voornamelijk ‘platte’ tekst bevat wat vanuit het ATS (Applicant Tracking Systeem) verstuurd wordt naar de site, waardoor deze nooit inspirerende content bevat.

Hanneke van der Heijden, Senior Employer Brand Manager & Corporate Communicatie Manager bij Eneco Groep, kwam daarom begin 2020 met de volgende vraag: “Kunnen we er samen voor zorgen dat iedere vacaturepagina op de recruitmentsite uniek is, dus dat deze inspirerende en relevante content bevat voor de persona die we zoeken, maar wel zo dat er voor de recruiters geen extra werk benodigd is wanneer zij een vacature publiceren in het ATS?”.

Om te beginnen is er een design gecreëerd van de ultieme vacaturepagina, welke de componenten bevat die benodigd zijn voor de optimale candidate experience. Ieder gewenst component voor deze pagina is vervolgens gebouwd en flexibel beschikbaar gemaakt in het CMS. Vervolgens wordt dit component op basis van een algoritme ‘gehangen’ aan de specificatie van de te publiceren vacature, zoals bijvoorbeeld vakgebied, doelgroep, team, locatie en recruiter. De drie betrokken partijen zijn samen aan tafel gegaan om er voor te zorgen dat er genoeg specificaties voor de vacature uit het ATS (vacature meta data) juist in het CMS (Content Management Systeem) terecht komen bij iedere vacature. Binnen het CMS wordt er centraal content gecreëerd per specificatie. Dit betekent dat wanneer een vacature vanuit het ATS geïmporteerd wordt in het CMS, dit laatste systeem precies weet welke content componenten dynamisch geplaatst moeten worden om de vacaturepagina te verrijken zodat deze uniek is voor die specifieke vacature.

En dit zonder dat de recruiter hoeft na te denken over de achterliggende content noch dat het veel tijd kost een vacature te publiceren.

Welke tooling is gebruikt in de case?

• Een Recruitmentsite van Floyd & Hamilton
• Het CMS van Floyd & Hamilton
• Een API van Floyd & Hamilton
• Het ATS van People XS

Welk probleem is (deels) opgelost met de tool(ing)?

Een weinig inspirerende statische vacaturepagina die niet efficiënt en systematisch te verrijken is met inspirerende content en daardoor niet geschikt is als bestemmingspagina bij campagnes op vacatureniveau.

Wat was het resultaat van de case?

– 90% van de vacaturepagina wordt nu dynamisch verrijkt met unieke content voor de gezochte persona
– Er kunnen campagnes ingezet kunnen worden op vacatureniveau i.p.v. op doelgroepenniveau. Uit onze data blijkt dat deze campagnes een hoger succespercentage hebben doordat het conversiepad korter is.
– Enorme tijdwinst voor recruiters omdat zij binnen afzienbare tijd op basis van de componenten een vacature kunnen publiceren die toont als een unieke ervaring voor de gezochte persona.
– Door de content centraal in het CMS vast te leggen is er nog meer grip op de kwaliteit van deze content (d.w.z. eenduidigheid, verrijking, in lijn met employer brand, etc.).

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

Een relevante en inspirerende candidate experience is de missie van iedere recruitmentsite. Als je kijkt naar de meeste vacaturepagina’s op corporate recruitmentsites die gepubliceerd worden in Nederland, is 99% niet inspirerend door beperkingen in de technische architectuur.

Eneco laat zien hoe een optimale vacaturepagina eruit moet zien doordat deze iedere keer weer uniek is. Hoe persoonlijker, hoe beter. Om dit mogelijk te maken worden zij geholpen door het inzetten van een slim CMS, die op basis van vacature data uit het CMS, de vacaturepagina op de recruitmentsite verrijkt zodat deze volledig aansluit op aan de hun visie.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Eneco – Hanneke van der Heijden
Floyd & Hamilton
People XS

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER