Elin Öberg Mårtenzon verzorgde tijdens het Recruitment Tech Event 2019 een keynote over Tengai, een social interview robot. Volgens haar is Tengai dé oplossing voor het feit dat het menselijk brein nu eenmaal technische tools nodig heeft voor het vinden van verborgen talent en het voorspellen van toekomstig potentieel.

Tengai

Tengai is het geesteskind van Furhat Robotics, een bedrijf op het gebied van artificial intelligence en sociale robotica, geboren uit een onderzoeksproject aan het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm. Het bedrijf heeft de afgelopen vier jaar gewerkt aan een mensachtige computerinterface die onze manier van spreken en onze subtiele gelaatsuitdrukkingen nabootst. Sinds oktober 2018 werkt de startup samen met TNG, een van de grootste Zweedse wervingsbureaus. Het doel is om kandidaten sollicitatiegesprekken aan te bieden die vrij zijn van de onbewuste vooroordelen die managers en recruiters vaak kunnen inbrengen in het recruitmentproces, terwijl de ervaring toch ‘menselijk lijkt’.

Discriminatie

Elin Öberg Mårtenzon is Chief Innovation Officer bij het vooruitstrevende recruitment- en wervingsbureau TNG. Elin heeft ruim vijftien jaar ervaring in het werken met HR- en recruitment-strategieën in zowel sales als marketing. Door de jaren heen is ze de traditionele sollicitatiegesprekken steeds meer gaan wantrouwen. “Interviews suck! Ze discrimineren en ze zijn erg complex. Je zou de kandidaten alles op precies dezelfde manier moeten vragen, maar dat is natuurlijk te complex.” De oplossing? Tengai! Bekijk hieronder haar hele verhaal tijdens het Recruitment Tech Event 2019.

Vooraanmelden Recruitment Tech Event 2020

Ontdek hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren tijdens het Recruitment Tech Event. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Naast inspirerende keynotes zijn er 24 breakout-sessies en vele demo’s, waardoor dit de ideale dag is om je te laten inspireren op het gebied van recruitment tech. Meld je hier uiterlijk 15 februari vrijblijvend aan om je met 50% korting te kunnen aanmelden wanneer de registratie opengaat.

Heb jij de Recruitment Tech Guide 2020 al in huis?

Recruitment Tech Guide 2020

De Recruitment Tech Guide 2020 staat vol met inspiratie voor als je meer wilt halen uit jouw recruitment met tooling. Dit is de tweede editie van het jaarmagazine over recruitmenttechnologie. Benieuwd naar de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Hier vind je de inhoud. Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €19,50!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER