Inzetten traineeship leidt tot aanname nieuwe medewerkers

FastTrackTraineeship trekt moeilijk te vinden IT talent aan. Lees de hele case van ATS Teconomy die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2019.

Case van ATS Teconomy

Omschrijving van de case

Om (in deze arbeidsmarkt moeilijk te vinden) IT talent te binden aan onze organisatie ATS Teconomy hebben wij een innovatief Traineeship ontwikkeld en in de markt gezet: FastTrackTraineeship. Er kon ingeschreven worden op 3 richtingen: Werkplekbeheerder, Systemengineer en CloudSpecialist. In korte tijd kregen wij zo’n 20 reacties waaruit 6 personen zorgvuldig zijn geselecteerd.

In september 2019 starten zij allen met een gedegen ontwikkel- en intern opleidingstraject van twee maanden waarna wij hen (bij succesvol afsluiten hiervan) direct een vast dienstverband aanbieden.

Welke tooling is gebruikt in de case?

LinkedIn & ICT’r gezocht en daarnaast persoonlijk netwerk van de corporate recruiter en andere collega’s. Als ATS gebruiken wij vooralsnog Trello. Assessments worden afgenomen via Thomas International.

Welk probleem is (deels) opgelost met de tool(ing)?

Bereik en bekendheid genereren onder een groot IT publiek

Wat was het resultaat van de case?

De case heeft meetbaar 20 kandidaten en uiteindelijk 6 nieuwe collega’s opgeleverd. Het is de eerste keer dat dit traineeship door onze organisatie is georganiseerd.

Waarom moet deze case een Recruitment Tech Award winnen?

In onze IT branche is het best een uitdaging om als organisatie onderscheidend te zijn. Met dit traject denken we hiermee een goede stap in de richting te hebben gezet om snel aan goede, gemotiveerde en up-to-date gekwalificeerde collega’s (in vaste dienst) te komen. We gaan graag een lange termijn verbinding aan met onze mensen, en met deze investering aan de ‘voorkant’ willen we aangeven dat we vertrouwen hebben in een langdurige en plezierige samenwerking.

Bij goede resultaten gaan we dit traject op andere vacatures ook toepassen.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

intern: Division Manager, Business Unit Managers, Corporate Talentmanager, HR-officer.
extern: kandidaten

Stuur jouw case of tool in tot en met 9 september 2019

Heb je als gebruiker van recruitmenttooling een mooie case? Of als leverancier een nieuwe tool (of nieuwe feature of module), zend dan uiterlijk 9 september 2019 jouw case of tool in en wie weet ontvang je op 21 november tijdens het Recruitment Tech Event de Recruitment Tech Awards 2019. Kijk voor meer informatie, de deelnamevoorwaarden, de planning en om gratis in te zenden op de speciale pagina’s van de Recruitment Tech Awards.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER