5 gratis videotools voor sourcing van en communicatie met kandidaten

In een wereld waar kandidaten en werkgevers verspreid zitten, zijn er allerlei videotools voor sourcing van kandidaten. Maar ook voor een meer persoonlijke manier van communiceren met kandidaten in het hiring en onboarding proces is het gebruik van video aan te raden. Naast vele betaalde tools zijn er ook een groot aantal onbetaalde tools beschikbaar. In dit artikel zet Recruitment Tech 5 gratis videotools op een rij voor het benaderen van en communiceren met kandidaten.

1. Vidyard Govideo

Vidyard.com is te gebruiken vanuit Google Chrome en heeft drie producten: een platform voor het hosten, delen en tracken van video’s. Een Vidyard GoVideo voor het opnemen en verzenden van video’s, waarbij je webcam, browser tab of full screen kunt opnemen, video’s en call to actions kunt toevoegen of een meeting met kandidaten kunt boeken direct vanuit de video. Het derde product Personalized Video voor het maken van een unieke ervaring voor elke kijker. Bedrijven kunnen de Vidyard Video Player personaliseren om een unieke eerste indruk te maken. Vidyard is responsive voor alle devices.

2. Wistia Soapbox

Wistia Soapbox is een extensie in Chrome die ervoor zorgt dat je video’s kunt opnemen, editen, delen en analyseren. Het is mogelijk om je webcam en je scherm simultaan aan elkaar op te nemen en te tonen. Na de opname kun je kiezen tussen een split screen of full screen layout. Je kunt de video aan een e-mail toevoegen of via een link bereiken.

3. Useloom.com

Loom is een gratis videotool die je kunt gebruiken vanuit Google Chrome, waar je Loom kan toevoegen als extensie. Neem je scherm (browser tab of full screen) op en je ‘front facing camera’. Embed de video in een e-mail en ontvang een notificatie wanneer iemand hem heeft gezien. Op deze manier kan Loom helpen bij een meer persoonlijke manier van communiceren met kandidaten wat bijdraagt aan een betere ‘candidate-experience’. Maar ook bij het onboarding proces kan Loom ingezet worden door bijvoorbeeld praktische info te delen voor de eerste dag en een welkom video of .gif van collega’s.

4. Easyhire.me

EasyHire.me gebruikt de laatste web- en video-technologie om werkgevers en kandidaten samen te brengen. De missie van Easyhire is zowel voor kandidaten als werkgevers een zo goed mogelijke ervaring te bieden op het gebied van video-interviewen. Voor recruiters is er onder meer een vragenbank beschikbaar met vragen voor kandidaten en alle data omtrent de interviews met kandidaten wordt op één plek bewaard. Kandidaten kunnen oefenen met sample vragen, hun skills aanscherpen en feedback vragen aan vrienden. Met een intuïtieve interface en gratis toegang voor klanten, claimt EasyHire.me een sneller recruitment proces en data driven beslissingen om werknemers in te huren. Werken met Easyhire kan via desktop of mobile.

5. Google Hangouts

Google Hangouts is een platform ontwikkeld door Google en onder meer geschikt voor videogesprekken met kandidaten. Google Hangouts bereik je door in te loggen bij Google of via Google+. Met Google Hangouts kun je videochatten en heb je mogelijkheden tot je beschikking in de vorm van apps (zowel van Google als van derde partijen), mogelijkheid tot delen van het scherm, bepalen wie er kunnen spreken tijdens het gesprek, het samen werken in een document, delen van documenten, linkjes en teksten etc. Maximaal 10 personen kunnen in groepsverband meedoen aan de videochat. Google Hangouts kan vanaf verschillende devices gebruikt worden, zoals tablet, desktop en mobiel.

Meer tools

Wil je meer handige tools voor recruiters leren kennen? Hieronder hebben we de belangrijkste op een rij gezet.

 

 

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER