LinkedIn combineert recruitmentoplossingen in één tool

LinkedIn is niet alleen een sociaal netwerk, maar ook een bron van informatie voor recruiters. LinkedIn gaat nu de producten die al bestonden om recruiters te helpen, samenbrengen.

Intelligent Hiring Experience

Dit komt samen in de nieuwe Intelligent Hiring Experience, wat is ontworpen om recruiters te helpen de beste kandidaten in zo min mogelijk tijd te vinden. Hieronder vallen producten die eerder los te gebruiken waren zoals Recruiter, Pipeline Builder en Jobs. Deze dienst vindt kandidaten door gebruik te maken van de LinkedIn-database. De bedoeling is dat de Intelligent Hiring Experience in de zomer wordt gelanceerd. Dit laat John Jersin, Talent Solutions & Careers bij LinkedIn, weten in deze blogpost.

Betere kandidaten vinden

Volgens Jersin gaat deze functie recruiters echt helpen om werkzoekenden te vinden. “Hoe meer interactie je binnen een project hebt met kandidaten, des te sneller onze tools leren wat je zoekt en wat je niet zoekt. Op die manier kunnen we betere kandidaten vinden voor jouw open vacatures. Op basis van zoekresultaten en sollicitanten waar je interactie mee hebt, maakt de Intelligent Hiring Experience een lijst met aanbevolen kandidaten waar je contact mee op zou kunnen nemen”, schrijft Jersin.

Recruitment Tech zette eerder vijf (andere) onmisbare tools voor werving via LinkedIn op een rijtje.

Meer tools

Wil je meer handige tools voor recruiters leren kennen? Hieronder hebben we de belangrijkste op een rij gezet.

Foto: Nan Palmer

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER