Altijd de juiste sollicitanten voor je vacatures? 5 tips voor succesvol recruitment

Validata, dat met innovatieve software het screeningsproces verbetert, heeft voor 2019 enkele nieuwe softwareontwikkelingen op de agenda staan.

Sneller screeningsproces

“Naast het lanceren van een compleet herziene versie van onze applicatie, zullen verschillende geautomatiseerde en mobiele oplossingen bijdragen aan een sneller screeningsproces”, legt COO/CTO Bart Bijkerk uit. “Daarnaast krijgen klanten meer vrijheid en verantwoordelijkheid binnen onze applicatie en voegen we nieuwe producten toe aan onze portfolio.”

Future-proof

“Sinds Validata in 2009 haar eerste software ontwikkelde om cv’s te screenen is er veel veranderd. In 2014 werd een innovatieve applicatie gelanceerd om screeningsprocessen nog sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker te laten verlopen. Toch werken we in 2019 aan een rebuild van de applicatie; een complete herziening van de applicatie uit 2014 waarin alle kennis en ervaring uit de afgelopen jaren wordt meegenomen. Zo sluit de nieuwe versie straks nog beter aan bij de actuele vraag uit de markt en specifieke wensen van onze klanten. Daarnaast kunnen er de komende jaren nieuwe functionaliteiten aan worden toegevoegd waardoor deze nieuwe applicatie volledig future-proof is.”

Automatisering

Naast dat Demo_Day-partner Validata de stappen binnen screening via een smartphone kan laten verlopen, focust de organisatie zich ook op volledige automatisering. “Op dit moment zijn sommige koppelingen van en naar onze dataleveranciers nog semi-geautomatiseerd. Dit betekent dat er tijdens een screening nog menselijke handelingen aan te pas komen om data te verifiëren. In samenwerking met enkele partners ontwikkelt Validata oplossingen waardoor alles volledig kan worden geautomatiseerd. Het minimaliseren van menselijke handelingen maakt dat het screeningsproces efficiënter wordt”, aldus Bijkerk.

2019

Volgens Bijkerk kunnen de klanten van Validata dus veel innovaties verwachten dit jaar. “2019 wordt een jaar met een stevige focus op de vernieuwing van de software. Dit wordt een project waar ook diverse klanten input op zullen geven. Tegelijkertijd draait de dagelijkse operatie gewoon door en mogen onze klanten hier ook de gebruikelijke kwaliteit van blijven verwachten.”

Benieuwd naar alle innovatieve oplossingen en softwareontwikkelingen van Validata in 2019? Die vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER