4 tools en 2 cases genomineerd voor de Recruitment Tech Awards 2018

Zes organisaties zijn vandaag verblijd met een nominatie voor de 4e editie van de Recruitment Tech Awards, de prijzen voor innovatieve tooling en effectieve cases. Gemeente Utrecht, VNOM, Flipbase, Intelligence Group, Hoooop en OnRecruit ontvingen maandag 22 oktober uit handen van juryvoorzitter Marieke van Heek de nominatie tijdens de nominatietour.

2 cases genomineerd

De vakjury vond dat twee van de vijf cases eruit sprongen. “De  cases zijn beide heel compleet (geintegreerde oplossing) en goed onderbouwd en hebben qua effectiviteit goed gescoord. Ook waren ze beiden gekoppeld aan de overall recruitmentdoelstellingen,” verklaart Marieke van Heek.

 • Gemeente Utrecht
  Innovatieve aanpak door te selecteren uit hyper persoonlijke online presentaties van kandidaten opgebouwd uit o.a. game-based assessment en videopitch.
 • VNOM
  Elke websitebezoeker die werkzoekend is een unieke candidate experience geven op de website o.b.v. gepersonaliseerde content en beïnvloedingstechnieken.

4 recruitmenttools genomineerd

Al bij de Voorselectie lag de kwaliteit van de inzendingen in de categorie ‘Best tooling’ hoog en mochten zeven inzendingen presenteren. Ook de vakjurering lag het dicht bij elkaar waardoor de jury vier tools heeft genomineerd. “In deze categorie kijken we echt naar het innovatieve gehalte en wat de toegevoegde waarde is voor de recruiter,” aldus Van Heek. “En in sommige presentaties aan de vakjury is het de inzender niet gelukt om ons te overtuigen.”

 •  Flipbase
  Authentieke en persoonlijke video content die de kandidaten verleidt om te solliciteren. 
 • Hoooop.nl
  Hoooop.nl geeft toegang tot de arbeidsmarkt aan mensen die niet de Nederlandse taal kunnen begrijpen, lezen en schrijven en willen werken.
 • Intelligence Group
  Alle actuele arbeidsmarkt- en recruitmentinformatie van 28 Europese landen op één plek om effectief internationaal te werven.
 • OnRecruit
  Door het verrijken van kandidaten in het ATS maakt OnRecruit van recruiters, champions! Hoe? Door in het ATS aan te geven welke kandidaten benaderd moeten worden.

Professioneel

Na afloop van de vakjurering gaf de vakjury al aan dat de inzendingen en presentaties streeds professioneler worden. “Je ziet dat er veel meer tijd aan de inzendingen en presentaties wordt besteed,” zegt Marieke van Heek. “Als jury kijken we natuurlijk vooral naar de inhoud van een inzending en de genomineerden hebben over het algemeen beiden goed in orde.” Ook de andere juryleden beamen in de aftervideo van de vakjurering die 1 oktober jl. plaatsvond de kwaliteit van inzendingen en presentaties.

Naast juryvoorzitter Marieke van Heek (Innogy), bestaat de vakjury uit Eric Houwen (Recruiters United), Ron Jansen (RecruitmentMakers), Lianne Toebes (Lidl), Patrick Boonstra (zelfstandig expert) en Frank Roders (Compagnon).

Bekijk op Facebook de foto’s die zijn gemaakt van de uitreiking van de nominaties tijdens de Nominatietour.

Stem van 23 oktober tot en met 8 november

Van dinsdag 23 tot en met donderdag 8 november kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete case of tool via deze pagina. De stem van de publieksjury telt voor 50% mee, net als de stem van de vakjury. Breng vanaf morgen jouw stem uit en maak kans op vrijkaarten voor het Recruitment Tech Event van 2018 of 2019. De Recruitment Tech Awards worden ook voor het vierde jaar mede mogelijk gemaakt door Compagnon.

Recruitment Tech Event 2018

Het Recruitment Tech Event informeert en inspireert over recruitmenttechnologie waar je in 2018 niet omheen kunt. Met 3 inspirerende keynotes (Deborah Nas, Hung Lee en Koos Wurzer), 18 verdiepende breakouts (onder meer ASML, Brunel, Hudson’s Bay, Personato, Securitas en Yacht), innovatieve demo’s en… de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2018. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de website van Recruitment Tech Event.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER