Tim Boerakker, Ingenico

Veel tech talent vinden: menig recruiter die het probeert, een enkeling die het daadwerkelijk lukt. Tim Boerakker (Ingenico) is zo iemand die het wél voor elkaar krijgt. Gelukkig vertelt hij zijn geheim in zijn breakout ‘High volume recruiting in Tech’ tijdens het Recruitment Tech Event. In dit interview licht hij alvast een tipje van de sluier op:

“Kwaliteit leveren is topprioriteit”

Tim: ‘Er is een tekort aan technische profielen in het algemeen, dit maakt de uitdaging voor groeiende bedrijven des te lastiger. In mijn sessie vertel ik wat je kunt doen om je organisatie beter voor te bereiden om het mogelijk te maken om hoge volumes te draaien binnen techrecruitment. Iedereen weet dat het aantrekken van grote hoeveelheden talent erg kostbaar is. Wanneer dit niet op de juiste manier gedaan, kan dit ook schadelijk zijn voor je employer brand. Wanneer je voor de uitdaging staat om grote volumes in een korte tijd te moeten aannemen, blijft kwalitatief werk leveren altijd topprioriteit. Maar hoe vind je de perfecte balans tussen volume, snelheid, candidates experience en relatie management? Dat blijft een uitdaging. Wij hebben het recruitmentproces nu zo ingericht dat wij in een jaar driehonderd vacatures kunnen vervullen met drie recruiters en een cost per hire van 3500 euro.

Geautomatiseerde persoonlijke benadering

Volgens Tim is technologie onmisbaar als het gaat om high volume techrecruitment. “Het niet of verkeerd invullen van vacatures heeft direct effect op organisatieresultaten. Door het goed inrichten van je recruitmentprocessen heeft dit een positief effect op je employer brand en candidate experience, wat er uiteindelijk weer voor gaat zorgen dat je in de toekomst minder moeite zult ervaren bij het vullen van nieuwe posities. Wel is het belangrijk om de menselijke factor in het oog te houden. Mensen blijven mensen en willen daarom contact met andere mensen. Maar door de juiste inrichting van technologie kun je mensen wel het gevoel geven dat zij persoonlijk benaderd worden, ook al is het grotendeels geautomatiseerd. Hierin is overigens wel een verschuiving te zien in jongere generaties.”

Wil jij weten hoe technologie jouw recruitment kan versterken? En ben je ook razend benieuwd hoe Tim Boerakker tech talent aan zich weet te binden? Kom dan naar het Recruitment Tech Event.

Over de spreker

Tim Boerakker staat sinds ruim anderhalf jaar aan het hoofd van de afdeling Workforce Management bij Ingenico. Daar is hij verantwoordelijk voor: talent acquisition, talent development, international mobility, employee growth en employee allocation. Ingenico Group is wereldwijd toonaangevend in probleemloos betalen. Het bedrijf levert een end-to-end betaaloplossing die organisaties in staat stelt om te verkopen via alle kanalen: in de winkel, online en via mobiel. Dankzij meer dan 35 jaar ervaring in de betaalindustrie en zijn markt leidende betaaloplossingen is Ingenico de betrouwbare betaalpartner voor alle belangrijke banken en 70 procent van de toonaangevende retailers wereldwijd.

Meld je aan voor het Recruitment Tech Event 2017

Ontdek hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren tijdens de 3e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 23 november. Met 3 inspirerende keynotes (Unilever, Alan Walker en Ben van der Burg), 24 verdiepende breakouts (o.a. Fabory, Tata Steel, Purdey, Luba Groep, DRV Accountants & Adviseurs en VMI Group), veel innovatieve tech demo’s en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2017. Bezoek voor het hele programma, alle sprekers en om je aan te melden de site van het Recruitment Tech Event. En wacht niet te lang meer met aanmelden, want eerdere edities waren weken van te voren uitverkocht.

Bezoek de event site voor het programma, de sprekers en om je aan te melden

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER