Minescape neemt 'Tinder voor vacatures'-app Cocoon over
Vincent Oord co-founder van Cocoon (l) en Andre Polderman, CEO van Minescape.

Online recruitment specialist Minescape neemt per 1 november a.s. Cocoon over, een app waar werkgevers en talent met elkaar worden gematcht. De app krijgt dan meteen een nieuwe naam die gelijk vertelt waar de app voor staat: CareerMatch.

User experience voor millennials

Cocoon bv is een jonge start-up die de app Cocoon voor iPhone en Android op de markt heeft gebracht. Cocoon is de ‘Tinder voor vacatures’ voor talentvolle mensen op het gebied van o.a. development, creatie, online marketing en sales. De user experience (UX), die bijvoorbeeld millennials gewend zijn bij datingapps zoals Tinder, helpt hen betere beslissingen te nemen en sneller te reageren op vacatures.

Kandidaten en werkgevers kunnen op basis van voorkeuren elkaars profielen bekijken en bij wederzijdse interesse ontstaat er een match. Deze match vormt de basis van waaruit, via informele communicatie en/of ontmoeting, een mooie samenwerking kan ontstaan.

Uitbouwen van de app

‘Met de overname van Cocoon halen wij allereerst heel veel extra kennis en ervaring voor ons én onze klanten in huis’, aldus trotse CEO André Polderman van Minescape. ‘Den hierbij aan kennis en ervaring over mobiel én over hoe, met name talentvolle, milleniums zich laten inspireren en verleiden tot solliciteren.’ Daarnaast vormt CareerMatch dé basis voor andere (nieuwe) apps voor Minescape’s klanten. Zo zien ze kansen met onder meer white-label versies, waarbij communicatie in alle stadia van het sollicitatieproces met kandidaten kan worden gefaciliteerd.

Aansluitende visie en gedachtegoed

‘De visie en het gedachtegoed van Cocoon sluiten perfect aan op de filosofie van Minescape om kandidaten te inspireren en te verleiden waar hij/zij zich ook bevindt’, zegt Polderman. ‘Door middel van de toevoeging van CareerMatch versnellen wij onze ontwikkeling als echte allround Online Recruitment specialist ook op het gebied van mobiel. We hebben daarmee inmiddels alle expertise in huis om de Online Recruitment vraagstukken op te lossen voor zowel uitzendbureaus, werving & selectie bureaus/detacheerders en als corporates.’

Website van CareerMatch

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER